Nový deník Connect: Garmin udělal řadu úprav a změn. A světe div se, k lepšímu! Začínám být optimista

27.3.2024
Fakt jsem nečekal, že se Garmin chytí za nos a začne upravovat Connect na webu i v mobilu dle mých připomínek. Například aktivity jsou vidět hezky pod sebou!
Mobilní Connect

Aktivity jsou nyní hezky pod sebou, už nemusíte rolovat do boku. Stále se ale do nich pletou „neaktivity“


O Connectu jsem napsal už několik článků a žádný z nich nebyl ryze pozitivní, naopak, hodně jsem betu kritizoval. A to nejen na u sebe na webu, ale také jsem napsal řadu připomínek vývojářům. A zdá se, že Garmin některé z nich už zapracoval a na dalších intenzivně pracuje. Během zhruba 14 dnů se hodně věcí zásadně změnilo.

Nepřehlédněte:

Aktivity pod sebou

Především a hlavně jsem si stěžoval na dlaždici s aktivitou - v mobilu i na webu byla vidět pouze jediná, a to poslední aktivita daného dne. A pro další bylo nutno rolovat vlevo nebo vpravo. Přitom dříve byly všechny aktivity daného dne vidět krásně pod sebou.

A to se nyní změnilo, Garmin dlaždice s aktivitami vyskládal hezky pod sebe. Jenže zatím dříve byly nahoře nejstarší (a tudíž první), nyní jsou vyskládány od nejnovějších, což je trochu matoucí. Ranní aktivita je dole, zatímco večerní nahoře. Ale jde jen o zvyk. Stále se ale do aktivit pletou Snímky zdravotního stavu či měření EKG, takže se může snadno stát, že tu budu mít večer pěkně dlouhý štrůdl.

To samé se stalo i na webu. V pravé části, kde původně byly jen události (závody) a výzvy, jsou nyní právě dlaždice s aktivitami - hezky pod sebou. Sem se také bohužel plete Snímek zdravotního stavu, který má navíc větší dlaždici než jízda na kole. Zejména u venkovních aktivit by se hodila větší dlaždice, už jen proto, že je tu mapa trasy, která je v novém vzhledu tak nějak odbytá.

 

 

Bohužel, z dlaždic jednotlivých aktivit zmizel graf tepovky, který mi přišel velmi užitečný - nemusel jsem kvůli němu chodit do detailu aktivity. Rovněž jsem často využíval možnost pojmenovat aktivitu pomocí tužky (editace názvu) přímo z hlavní obrazovky, což nyní nejde. Opět změna spíše k horšímu.

Přál bych si více upravitelný web

V aktuálním vzhledu získaly výrazně větší prostor dlaždice Sledované. Jsou dvakrát větší než dlaždice s aktivitami, a to včetně grafů. Proč podobně nejsou zpracované aktivity, nevím, ale třeba se toho dočkám. Třeba u jízdy na kole by mohla být větší mapa, zmíněný průběh tepovky či výkonu - tak jako dříve.

Jasně, můžu si Sledované vypnout, jenže zatímco na mobilu je v podstatě nepotřebuji, na webu jsem byl zvyklý na grafické vyjádření historie aktivit – sloupce vyjadřující dobu trvání aktivit v daný den (dnes se to jmenuje Trendy). A když si vypnu Sledované, tak o tento graf přijdu.

Rovněž se moc nepovedlo zobrazeních lichého počtu dlaždic; v takovém případě je tu jedna velká a nehezká šedá plocha. Takže když chci, aby to trochu vypadalo, musím si zapnout sudý počet dlaždic. Zatímco dříve jsem si naházel na stránku libovolné dlaždice a mohl si je přeházet dle libosti, dnes jsem v nastavení webu hodně omezen. 

Navíc nastavení webu ovlivní zobrzaení na mobilu a naopak. Ocenil bych nezávislé ovládání webu a mobilního Connectu, abych třeba na webu viděl Sledované a na mobilu nikoliv, na webu viděl Výzvy a na mobilu nikoliv atd. A také možnost přeskládat si bloky dlaždic dle potřeby. Třeba aby aktivity byly na začátku (vlevo) jako u současné verze.

Změny k lepšímu

Ale je fajn, že Garmin na tom pracuje a aspoň trochu se vrátil k původnímu vzhledu. Minimálně na mobilu to už vypadá celkem použitelně, navíc mi přijde, že se zlepšila rychlost a aplikace se už tolik neseká. Ještě vyselektovat EKG a Snímky zvlášť, mimo aktivity, a bude to zase o kousek lepší. Po tomto updatu už nedočkavě čekám na další úpravy a novinky. 

Na mém wishlistu je aktuáně na prvním místě možnost sbalit dlaždice Stručný přehled do řádkového zobrazení stejně jako Včerejší den a současně možnost zobrazit všechny dlaždice, abych nemusel chodit do podmenu. Pak by za mě mobilní verze Connectu už byla docela použitelná. A web? No, tam ještě bude práce dost...


Diskuse k článku (28)
Tagy: 


Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Zůstala jsem v šoku. Něco příšerného.Vše se musí hledat. Místo jednoho kroku v lepším případě jen dva. Všude mi cpou kolo, ale já bych potřebovala turistiku. Vlastní další zvolená aktivita mi zmizela. Já chci vrátit původní verzi, zachovejte obě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Miloslava

Tak čekám zda budou nějaké změny, ale zatím to nevypadá, že by s webem něco upravovali.
Vaše jméno, přezdívka: 
Milan

Dělají to v dávkách. Imho změny testují interně a až je toho víc, pustí to mezi lidi.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Bohužel web je velký krok zpět. A myslím, že nebude snaha s tím něco udělat. Evidentně tato zparchantělá aplikace Garminu vyhovuje a zákazníku ty se tím smiř. Nebudeme mít jinou šanci než aplikaci používat, ale kdykoli ji otevřu, otevírá se mi kudla v kapse.
Vaše jméno, přezdívka: 
Milan

Aplikace v mobilu se už změnila trochu k lepšímu, ale ten web, to je furt jedno velký špatný. Ale stále lepší, než na začátku, kdy to byla fakt tragédie.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Vadi mi, ze nevidim aktivity kontaktu hned na prvni strane..
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Mně víc vadí, že není možno přidat výbavu - dřív jsem viděl, kolik jsem najel s kterým kolem a jaké k němu mám přiřazeny aktivity. Přehled kontaktů mi až tak nevadí, ten je stejně hodně dlouhý a je lepší si pro ně kliknout na novou stránku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Je možné, že po té, co jsem začal používat betaverzi v mobilu mi na PC nejde spustit Expres?
Vaše jméno, přezdívka: 
Zub

Z Bety jsem před časem odešel, pro mě to byl krok zpět a komplikace. A to jsem se ji snažil měsíc používat.
Vaše jméno, přezdívka: 
Tom

Za mě to je krok zpět. Vrátil jsem se ke starší verzi s aktivitami vedle sebe. Když jich mám víc, na stránku se již nic jiného nevleze, pokud jsou pod sebou. Já bych nejvíc uvítal, kdyby se dalo pořadí na stránce změnit. Nejdříve stručný přehled, pak aktivity a pak ostatní věci. Nebo by si to každý uspořádal, jak by chtěl. No a pak možnost vidět přehledy za kalendářní týdny, měsíce, roky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Traveller_cz

No mě se na webu nejvíce líbily staré dlaždice, které jsem si mohl zamíchat dle potřeby, Teď nám bohužel Garmin nutí jediný layout, který je navíc stejný na mobilu jako na webu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No já web v podstatě vůbec nepoužívám. Dlouho jsem ani nevěděl, že existuje. Mimochodem, dnes jsem si v aplikaci všimnul, že mi píše, že dubnové výzvy začnou zítra. Jako by počítala s tím, že má březen 30 dnů.
Vaše jméno, přezdívka: 
Traveller_cz

Web byl dříve super, byla ta vidět řada věcí, které v mobilu nebyly, případně hůře dostupné. Ale teď je to jen kopie mobil za to je za mě špatně, není tu přidaná hodnota.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jediné co mi zatím vadí je, že tam není možnost rolety jako u předešlého vzhledu. Pro mne mnoho oken naprosto zbytečné, pokud se chci podívat stačí rozklikmout.
Vaše jméno, přezdívka: 
Theodor

Uvítal bych přehled aktivit za kalendářní rok
Vaše jméno, přezdívka: 
Ladach

OT: nova beta 17.10 pro F7/Epix je venku, vzhledem k tomu, ze opravuje pro me pomerne podstatne veci, tak ji vyzkousim i kdyz to je nova beta z posledni rady: https://forums.garmin.com/beta-program/fenix-7-series/f/announcements/365294/beta-version-17-10---check-for-updates-only
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

Jsem zvědav, jestli do finále dotáhnou funkci pro nalezené ztraceného mobilu, poprvé se v betě objevila už v říjnu loňského roku. Pak ji dvakrát stáhli a stále není...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Stále mi chybí zrcadlení hodinek na displej telefonu. Starší a se slabším zrakem smůla. Michal
Vaše jméno, přezdívka: 
Sin

Úplně nevím, co si pod tím představit...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No, aspoň se to hnulo k lepšímu a ne opačně. Ale furt mi chybí možnost ty dlaždice zobrazit jako řádky, protože takhle to zabírá fakt moc místa a přijde mi to vlastně míň přehledný.
Vaše jméno, přezdívka: 
Ferin

Tak toto mi také vadí snad to tam dají.
Vaše jméno, přezdívka: 
Theodor

Souhlas, hlavně jak každá ta dlaždice má nějaký jiný vzhled (jedna je kolečko, další nějaký graf atd.), tak to designově vypadá jako jeden velký bordel. Zobrazení po řádcích je prostě jednoduché a přehledné.
Vaše jméno, přezdívka: 
fx

Pořadí mi někdo, jak nastavit v sledování aktivit zobrazování aktivit v kalendářním měsíci? Mám na mysli, nachozené kroky, ujete kilometry, nastoupaná patra v lednu, únoru atd. Děkuji
Vaše jméno, přezdívka: 
RKK

Kroky a patra tam to nejde, ale u třeba běhu: Aktivity-beh-nahore přepnout na 1r-odskrolovat kousek dolů a kliknout na měsíc který tě zajímá
Vaše jméno, přezdívka: 
Standa

Jó, to by se mi taky líbilo, ale Garmin toto neumí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Bohužel mi stále chybí třeba cíle. Zkusil jsem využít výzvy, nastavit si počet kilometrů za měsíc, počet kilometrů za rok, ale když nepřidám kontakty, tak mě to nepustí dál, a když si přidám nějaký kontakt, stejně se mi výzva neobjeví na domovské stránce i když tam výzvy má zapnuté.
Vaše jméno, přezdívka: 
Milan

To by nebylo špatné; za mě určitě lepší než výzvy. 400 km najedu během prvních deseti dnů měsíce a vyšší cíl už tam není.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

To zobrazení aktivit je teď konečně k něčemu, ale furt to není tak dobré jako dřív, když jsem si ty malé dlaždice mohl rozkliknout na větší a vidět rovnou více detailů. Dlaždice Sledované je obří, ale dlaždice s aktivitou taková maličká.
Vaše jméno, přezdívka: 
Michal
Zpět na článek