Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Jak jento prosím s vypoctem kalorií? Pouzivam Polar i Garmin soucasne a vysledky se znacne lisi. I kdyz U Garminu sectu klidovou spotrebu s tou aktivni, stejne znacny rozdil. Pritom stejne nastaveni telesnych parametru. Zatezovy a laktatovy test se naopak velmi vysledkum z Polaru. Jak to tedy Garmin urcuje? Diky Tom.
Vaše jméno, přezdívka: 
Tom

Výpočet kalorií je vždy jen odhad a proto to ani neuvádím jako metriku. U mě je to něco jako magie :-) Stejně jako odhad pocení, které má vliv na hydrataci. Prostě je to číslo, ke kterému každý výrobce dojde jinak.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Moc díky za přehledné a souhrnné info o metrikách . Jako laik mám dotaz . Pokud mám VO2Max 45 a při běhu mi to ukázalo zhodnocení výkonu +3 .. proč mi po běhu hodnocení VO2Max kleslo na 44?
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

To by chtělo vidět průběh zhodnocení výkonu; na začátku zpravidla jde do plusu, ale s delší během klesá do minusu... To může být ono.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

V článku je řada polopravd až nepravd. Laktát není kyselina mléčná. Doporučení ohledně vyšší aktivity je nesmyslné, pokud není vytvořen základ s rozvinutým tukovým metabolismem (proto je vhodné znát odhad podílu krytí energie z tuků) Viz kniha Trénink podle tepové frekvence, kterou myslím zpozoroval Polar. A tak bych mohl pokračovat dále.
Vaše jméno, přezdívka: 
JirikH


Toto je pouze přehled, další podrobnosti jsou v článcích, na které odkazuji. Přehled je jen stručný, nejde do podrobností. Třeba o laktátu a kyselině mléčné píšu v patřičném článku. A tak bych mohl pokračovat dále.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek