Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

###0,73535488::1#2,2!DAY:1:7:0:0I[300]0!:1:0:0:0D=1##3,2:Varia 515:22015:16777215!2,:-1,Off:0!1,Day Flash:7#0::#0:1#123!:123!#0#0#B4062##3#0#0
Vaše jméno, přezdívka: 
AD

oprava nyní kopie funkční z pův. editoru
Vaše jméno, přezdívka: 
AD

Nastavení režimu, světlo bliká pouze když je „auto“ radarem detekováno (tzv. Smart mód) se provádí dosti složitě v nainstalovém datovém poli Smart Bike Lights z mobilní aplikace Garmin ConnectIQ na jeho konfigurátoru - https://maca88.github.io/SmartBikeLights/. Na YT jediný slušný návod: https://www.youtube.com/watch?v=QouHlCKGC0o mnou vygenerovaný kód je pro GE 840 a Varia 515 (v konfig. můžete změnit zařízení a nový kód zkopírovat do mobilu. ###0,73535488::1#2,2!DAY:1:7:0:0I[300]0!:1:0:0:0D=1##3,2:Varia 515:22015:16777215!2,:-1,Off:0!1,Day Flash:7#0::#0:1#123!:123!#0#0#B4062##3#0#0 Není to jednoduché, ale stojí to za námahu. Šetříte baterku a neblikáte na lidi které předjíždíte.
Vaše jméno, přezdívka: 
AD

Dle mých zkušeností byla výdrž při plném svícení spíš tak 4 - 4,5 hodiny. Každopádně teď světlo přes den většinou úplně vypínám a zapínám ho až při zhoršené viditelnosti. Na celodenní výlety by to totiž bez záložní blikačky bylo nepoužitelné. V noci kvůli úspoře baterie používám blikání, ale asi by bylo vhodnější s ohledem na řidiče spíš svítit. Ten Automatický režim mě už párkrát pěkně vypekl, protože se světlo vybilo dřív než jsem jej skutečně potřeboval.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

Právě to je super na Edge - tam si světlo připojím, ale pak vypnu a jede jen radar. Zatím jsem nepřišel na to, jak mít puštěný jen radar bez toho, aniž bych neměl připojeno k Edge i světlo. Jinak taky mi vadí, že zatímco za šera/tmy přepne automatika přední světlo na svícení, ale zadní furt bliká.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


RTL515 lze také používat v kombinaci s telefonem a aplikací LocusMap 4.0 to jen pro ty co nemají na EDGE (jako já), originál aplikace Garmin je dost ...
Vaše jméno, přezdívka: 
PetrJ

A ako to je ak jazdí v skupine viac ľudí s Garminom a len jeden má radar? Je nejaká možnosť zdieľa upozornenie na autá ostatným? A ešte jeden prípad: v skupine sú dvaja s radarmi - je to tam nejak sofistikované a nejak automaticky sa preferuje ten kto je aktuálne posledný?
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

U světla je režim Peloton, který sníží intenzitu, aby ostatní neoslňoval. U radaru je to jedno - ten bere jen ty objekty, co jsou rychlejší než cyklista, co má radar nainstalovaný. Jinak sdílet data nejde - radar si ale jako senzor může připojit kdokoliv ze skupiny, takže stačí na jednom kole, dosah je cca 10 metrů.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám edge, žena edge a dcera mobil. všichni vidíme na displejích vozidla. Je to super
Vaše jméno, přezdívka: 
Míra

Ahoj, radar sa pripojuje ako svetelná súprava (nie zvlášť svetlo a zvlášť radar) potom má všetky režimy svietenia a aj zhasnuté svetlo a zároveň zapnutý radar. Potom vie ešte režim, že bliká keď sa niečo blíži a ináč je zhasnutý, ale to treba mať dátové pole Smart Bike Lights a v nastaveniach zadať riadok s kódom, návod je v popise aplikácie. Ešte je možno dobré zmieniť, že v prípade ak auto za cyklistom spomalí na jeho rýchlosť, tak zmizne z radaru, falošné popchy pri súbežnej jazde s cestou nevadia, radšej množstvo falošných poplachov ako jeden chýbajúci, čo sanašťastie nestáva.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Ahoj, mohl bys mi prosím poradit. Líbil by se mi režim, kdy radar bliká pouze když se blíží auto. Ale mám cyklocomputer wahoo - spárovaný s radarem. Mám na ruce i garminy epix. Tam si zapínám aktivitu abych ji měl v conectu. Nicméně primárně koukám na wahoo, včetně radaru. Myslíš, že by bylo možné použít aplikaci smart bike lights i pro mé použití ? Nejsem si úplně jistý, jestli bych musel mít radar spárovaný s oběma zařízeními, pokud to ale jde. Díky za odpověď.
Vaše jméno, přezdívka: 
JirkaV

Myslím že by to malo ísť, aplikácia/dátové pole je pre Garmin, ale ako senzor môže byť radar priradený k viacerým zariadeniam. Len si potom asi vypnúť pípanie na jednom (alebo oboch)
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Jinak to blikání/svícení jen když se něco blíží, je super funkce, je škoda, že to není standard. Hodně by to šetřilo baterku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Štandard to nie a asi by to nebol problém, možno si nechávajú v rezerve ako vylepšenie v budúcnosti. Ale nie je to problém doplniť, zároveň to potom viem ovládať na Edge a zároveň vidím aký režim je zapnutý.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Ten radar je na trhu tři čtyři roky, takže nepočítám, že by u ně dělali nějaké změny. Třeba světlo Varia UT 800 už je v prodeji sedm let a je stále stejné :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ano, o tom píšu - musím ho připojit jako světlo (soustava světel). Ale když ho chci připojit jen jako radar a světlo ovládat manuálně přepínačem, mám problém.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Už si to možno nepamútám presne, preds len to človek spraví raz, ale určite mám radar pripojený len raz a tlačítkom na radare ho viem prepínať, aj vypnúť svetlo so zapnutým radarom, ináč ho ovládam ako som písal v predchádzajúcom príspevku.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Ešte je potom dobrá aplikácia (dátové pole) My Bike Radar Trafic, ktoré zobrazuje počet áut, vzdielanosť a ich rýchlosť v reálnom čase na dipleji a potom aj v denníku connect.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Kľudne sprav článok k tým aplikáciám, zatiaľ všetci, ktorým som povedal, ich začali používať, len ich doteraz nepoznali. S článkom si ich určite budú vedieť aj jednoduchšie nastaviť/zorientovať sa. Ešte k tomu radaru doporučujem dotykové Edge, lebo na nedotykovom sa hlavne ten smart režim nastavuje komplikovane cez nastavenia. Aj ja som vymenil kvôli tomu 530 za 840.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Soustava světel se bez dotyku ovládá fakt špatně. Zatímco na hodinkách preferuji jednoznačně tlačítka, Edge se mi lépe ovládá dotykem. Na další appky postupně juknu, mám radar teprve týden, tak se s jeho možnostmi postupně seznamuju.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Za ten článok k aplikáciám sa prihováram ;-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco
Zpět na článek