Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Osobně nechápu ten rychlý sled moselů.A to zas bude inzeratů typu slouzili dobre ale prechazim na nove....No co budou se dobre nakupovat starsi modely, az umrou me F3, ktere drzi uz hafo ket a doufam ze vydrzi.Jinak k disignu, rada Fenix je prave krasna svym stylem, proc to menit I k obleku jdou.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jiří

Fénix 3 už je fakt za zenitem, ale třeba Fénix 5 bych ještě asi zvládl používat :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Matěj

Zdravím všechny chtěl bych si pořídit Garmin fenix 7 pro saphir solár Titan. Cenovká kolem 24 tis. A chtěl jsem se optat jaký je rozdíl Mezi stejným typem hodinek akorát že jsou černý. Díky za odpověď.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Barevná varianta se liší jen v barvě. Jinak Fénix 7 Pro Sapphire se teď dá koupit za nějakých 20 tisíc.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Enduro 3 budou zbytečný, už teď Fénix 7X s výdrží bohatě stačí. A když náhodou dojde šťáva, není problém mít sebou powerbanku, ta moje dobije hodinky cca 10×.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jerry


Zajímalo by mě o kolik ještě klesnou ceny fenixu a epixu pro před uvedením na trh techto nových modelů.Uz teď před Vánocemi to byl mazec. Některé modely 47 mm klidně o 5-6 tisíc. Chci si pořídit hodinky na narozeniny v únoru. Už se mi nechce déle čekat. Buď Fenix nebo epix pro ve verzi 42 mm. Doteď jsem měl protřelý Casio. Vydržely úplně vše. Proto chci safír. Nebo zapuštěné sklo, ale 965 bohužel, i když se mi líbí...
Vaše jméno, přezdívka: 
Adam

Nemyslím si, že to půjde níž ještě o víc; teď jsou imho ceny na maximu. Tedy na minimu. Pokud safír, tak bych šel spíš do Epixů, Fénixy se safírem jsou hůř čitelné.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Prd, mám Epix Gen2 Sapphire Titanium už přes 4 měsíce a čitelnost naprosto skvělá. Nenašel jsem zatím situaci, kdy bych něco na displeji nepřečetl a musel jej třeba stínit nebo tak. Fénixy jsou za mě díky displeji už jen pro lidi typu "LP deska je nejlepší", jinak za mě nemají smysl.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel

No popravdě nejsem z generace LP desek , ale MIP displej při zaměření na sporty kolo, běh , běžky mi dává stále větší smysl , je mi úplně fuk že to v kanclu nevypadá tak cool jako rozsvícené amoled epixy a když jedu na 3 dny na biky do alp a celý den naviguji na řidítkách .. nedovedu si to moc s amoledem představit ( jak s výdrží baterie tak s čitelností )
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Když jsem byl před léty na 4 dny v Alpách, vydržely mi Fénix 6X Pro Solar celou dobu bez nabíječky. A F7X jsou na tom ještě výrazně lépe. Jen by se nemusely tak lesknout.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ja jsem byl s Epixy na 14ti dennim treku v Tadzikistanu a bez problemu, proste jsem je kazdy vecer hodil na powerbanku a bylo po problemu, s citelnosti taky absolutne zadnej problem. Jinak jsem v kanclu, mam Epixy, ale displej se mi zapina na gesto, takze nikde nic nesviti a troufam si rici, ze takto to ma vetsina uzivatelu Epixu. A co se tyce vydrze, tak verze Epix Pro 51 mm uz ma tak velkou vydrz na baterku, ze se to vyrovna Fenixum. Trofnu si rict, ze podobnou vydrz budou mit Epix 3 v mensim provedeni. Trend je jasne dany, era MIP displeje konci, max pristi posledni rada Fenixu.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

Tady někdo nečte, co jsem napsal: "Pokud safír, tak bych šel spíš do Epixů, Fénixy se safírem jsou hůř čitelné." Kde píšu o tom, že Epixy se safírem nejsou čitelné?
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já se těším na nové Epixy, ne že by ty stávající nebyly v pohodě, ale chtěl bych stejný displej jako mají Epixy 51 mm, ale v menším těle. Něco jako Forerunner 965, ale Epixy. Snad si rozumíme :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Sedan

Take se moc tesim na Epix 3 (ted mam puvodni verzi 47 mm), chtel bych: mensi lunetu/vetsi displej, vetsi vydrz baterie, plnou podporu LTE, novy opticky senzor, rychlejsi odezvy pri praci s mapami. A jeste kdyby k tomu bylo mocroLED displej, tak by to bylo vubec super:-). Ale na ten displej si asi pockame az do roku 2025:-(.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

Tož nevím, lidi mají od toho velké očekávaní... aby to umelo telefonovat, merit regeneraci nohou (jak Polar, nebo Sunto).... až po funkci prímotopu, když je v garáži zima ... :-). Lidi neblbnete, život je jen jeden. Co ušetríte, rozháží Vaši dedicové na dovolené v Dubaji. Utíkejte do obchodu a kupte si Fenix 7X Pro. Odložte si krabičku. Za rok je v pohode prodáte (s krabičkou mají vetší hodnotu) a prejdete plynle o rok na Vánoce na 8 ky ... 9 ... 10 ky....
Vaše jméno, přezdívka: 
Olin

Mám teď Fénix 6 a čekám na osmičky, když už jsem to vydržel až doteď, tak pro Fénix 7 nepoběžím :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Ferda

Taky sem mel Fenix 6X. Nafotil sem je v krabičce, dal na net a za 5 minut se prodali 6 500 Kč (07/2023). V akcii u tel. operátora sem vzal Fenix 7 X pro za 6 000 Kč + 500 Kč mesične 2 roky. A je to jiná liga....
Vaše jméno, přezdívka: 
Olin

Z toho USB-C v hodinkách mám trochu obavu. Pravděpodobně by to byla nejporuchovější část hodinek, kvůli vodě a potu. Obyčejný Garmin konektor lze vysušit a otřít, aby nekorodovaly kontakty. Z USB-C maximálně vodu a pot vyfoukat nebo použít odolnější drahý kov. Jinak USB-C z vnitřního prostoru ubere docela dost místa. Jako za mě to nedává smysl. Pohodlí asi ano, ale jinak... A vůbec, vztahuje se tato bruselská inovace i na hodinky?
Vaše jméno, přezdívka: 
Jiří V.

Ještě si říkám, jestli u konektoru USB-C lze dodržet standardy vodotěsnosti. Ale to ukáže až čas.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Těžko říct. EU k tomu píše toto: By the end of 2024, all mobile phones, tablets and cameras sold in the EU will have to be equipped with a USB Type-C charging port. From spring 2026, the obligation will extend to laptops. Under the new rules, consumers will no longer need a different charger every time they purchase a new device, as they will be able to use one single charger for a whole range of small and medium-sized portable electronic devices. Regardless of their manufacturer, all new mobile phones, tablets, digital cameras, headphones and headsets, handheld videogame consoles and portable speakers, e-readers, keyboards, mice, portable navigation systems, earbuds and laptops that are rechargeable via a wired cable, operating with a power delivery of up to 100 Watts, will have to be equipped with a USB Type-C port. Hodinky tam explicitně zmíněné nejsou, ale je to jen tisková zpráva...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

USB-C je poměrně hluboké, to si nedovedu představit v hodinkách. Raději bych Qi. A nechápu proč USB-C neni povinné pro vsechny možné holící strojky, rádia apod. Moje ideální hodinky by byly velikostí a funkcemi střední epixy s poloviční nebo i menší výškou, klidně s poloviční vydrží.
Vaše jméno, přezdívka: 
Čtenář

USB C určite nebude, keď neostane dnešný konektor, tak bude magnetický z Marq alebo bezdrôtový, čo by bolo fajn.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Bezdrát nebude, to by nesmělo být kovové dýnko, co mají Epixy nebo Fénixy. EU chce sjednotit konektory na USB-C, čili ani magnet imho nedává smysl. Spíš jestli si Garmin neprosadí ponechání konektoru; je možné, že hodinek se nařízení netýká.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek