Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Watt metr k silniční sadě SRAM Rival je za rozumný peníz... https://www.kupkolo.cz/leva-klika-a-power-meter-osa-rival-d1-dub_z120243/
Vaše jméno, přezdívka: 
natom_cz

Obecně mají wattmetery jeden zásadní problém - jsou pro jedno kolo. Já střídám pět kol a buď musel pedály furt předělávat, což je dost opruz, nebo mít na každém kole jedny. A to je finančně nenosné. Tedy pokud bych chtěl měřit výkon při každé jízdě, což fakt nepotřebuji :-) Teď mám měřič výkonu v jednom kole „na hraní“ tak nějak v ceně a to mi stačí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já si nedávno pořídil wattmetr na silniční kolo, kde mě bude výkon nejvíce zajímat. Horské kolo nechám i nadále bez wattmeteru. Ještě nedávno jsem měl 3 kola, takže vím, že je to trošku finančně náročné pořizovat všechny snímače (rychlost, kadence) a držáky (Edge, Varia radar) pro všechna kola (o wattmeteru ani nemluvě). Co se týče cyklistické úrovně, tipoval bych, že budu asi Rovinář, ale nechám se překvapit :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

Tak tie snímače rýchlosti a kadencie poslúžia aj čínské - ja mám Magene - niečo cez 10€ za jeden.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Největší rozdíl vidím asi ve světlech na kolo. Světla z Číny svítí za zlomek ceny víc, než drahá světla zakoupená v cykloprodejně. Mám 3 světla (800, 1100, 1500 lumenů) od Blackburn a pak jedno světlo z Číny (Solarstorm se 3 diodami), které svítí víc. Nevýhodou je, ale samostatný bateriový pack připojený přes kabel, který vozím v brašně na rámu. Jako úplný úlet pak vnímám světla od značky Fénix, která stojí snad 3500 Kč a navíc jsou uchycená na pevné objímce, takže se nedají dle potřeby naklápět. Pokud si ho jeho majitel neumí upevnit správně, tak může celkem slušně oslňovat protijedoucí řidiče i cyklisty. Já mám všechna svá světla na gumě a když vidím, že se k někomu blížím, tak světlo sklopím mírně dolů, abych neoslňoval.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák


Tak já mám světlo od Bontrageru za cca 2500 Kč, 1000 lm, výdrž slušná (okolo 5-6 hodin), ale super je možnosti připojení přes ANT+ a ovládání přímo z Edge či možnost nastavení automatiky dle okolního světla. To starší, co má jen 800 lm, jsem kupoval před šesti lety a furt funguje jako nové.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

wattmetr do levé kliky jde sehnat už třeba za 5k. vidět výkon je alfa a omega u cyklistiky. stav treninku se neudrží pokud aspon jednou týdně nejedete s wattmeterem.
Vaše jméno, přezdívka: 
luis

Stav tréninku i při cyklistice funguje bez wattmeterů, tam problém nevidím. Jen je díky výkonu přesnější určování zátěže, kombinuje se tepovka a výkon, bez wattmeterů jen tepovka.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Souhlas, hromada metrik, ale užitečných je jen pár. Pro mě má význam asi jen tréninková zátěž a tepovka během jízdy. Výkon by se hodil, ale wattmetry jsou fakt drahý a na elektrokolo ještě nedospěl čas.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jarda
Zpět na článek