Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Dobrý den, jsou to silné příběhy co tu čtu. Pánové držte se a hlavně klidně prožití vánočních svátků. Do nového roku hodně ujetých a zaběhlich kilometrů s Garminem. Díky za skvělé články.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin Kryštof

Díky za podporu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ahoj ,kolego" V roce 2008, když mi bylo 35 jsem si disekci aorty také pořídil. Žádné bolesti, ani příznaky jsem před tím neměl. Prostě prásk a bylo to. Bolest jak sviňa. Tu jsem si ještě pár let živě pamatoval.. Taky v autě, stihl jsem zastavit a pak už mě to pěkně našponovalo. Měl jsem štěstí, že jsem byl nedaleko nemocnice, tak mě nějakým oblbovákem pomohli. Po dvou dnech a CT zjistili co mi je, pak vrtulníkem přesun do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam měsíční pobyt. Aourtu mi opravili stentem. Po roce mi přidali další stent. V roce 2016 mě operovali a dali nahradu kořene aorty. Po dvou letech reoperace, opět otevření hrudníku a dostal jsem umělou chlopeň. Když se mi to v 35 letech stalo, měl jsem roční dcerku a hodně se obával, jestli ji uvidím dospívat. Teď je mi 51 let. Žiju prakticky normálním životem. Dřív byla mým velikým koníčkem mtb cyklistika. Po tom co se mi to stalo jsem se bál na kole sám po lesích jezdit. Pořád jsem nebyl ready. Nějaké to píchání u srdce a bolístky pořád byly. Teď jsem ale už docela v pohodě a na jaře si půjčil pořádný elektrobike. Ten mě naprosto dostal. Nemyslel jsem si, že zase budu moct jezdit stejné trasy, kopce a vzdálenosti jako dřív. Koupil jsem si koncem prázdnin elektrického spešla a jsem z něho naprosto nadšenej. Elektrikou si můžu dávkovat tepovku podle potřeby. A to mě i dovedlo ke garminu a na tyto stránky. Ono člověk nemá moc možností si pokecat s lidmi s touto diagnózou. Většina je jich na druhé straně. Máme také velké štěstí, na jaké úrovni je současná medicína a na neuvěřitelně šikovné Pány doktory, kteří nám zachránili život. Když by jsi měl cestu přes Svitavy, tak tě rád uvidím. Myslím, že by jsme se měli o čem povídat. Jo a šťastné a veselé Vánoce všem.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Já měl přesun sanitkou, naštěstí v jednu v noci, takže nebyla doprava... 24 hodin jsem o sobě nevěděl - a vzbudil jsem se z narkozy v jednu ráno na Štědrý den. Jó, aorta, to je věc :-) Jinak mám chalupu u Moravské Třebové, to je kousek...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Díky za povzbuzení. Momentálně jsem devátý den po obdobně rozsáhlé otevřené operaci srdce (plastika mitrální a trikuspidální chlopně) a taky mám v srdci Goratex. Zatím mne bolí každý pohyb včetně ležení, ale co mne žene vpřed je váš příklad a perspektiva, že se za pár měsíců opět vrátím ke sportu včetně běhání. Přeji krásné Vánoce!
Vaše jméno, přezdívka: 
David Ondrejkovič


Za chvilku budete skákat přes kaluže :-) Po měsíci jsem zkusil rotoped, po pěti týden válce a po necelých třech měsících jsem zkusil kolo venku. Super je plavání, ale bolí u toho děsně hrudník. Ten se zhojí úplně tak po cca 8 týdnech. Paradoxně nejmenší problém byla ta aorta a chlopeň (taky mám plastiku), horší byly všechny ty věci okolo. Tak ať se daří!
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tělo se dalo tak rychle dohromady hlavně z důvodu té perfektní fyzické kondice a trénovanosti :-) palec nahoru za to jak jste to zvládl a že díky vám můžeme mít tenhle super web ! Ať slouží zdraví a hodně štěstí do roku 2024
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Konečne som sa dozvedel niečo o Vás, veľmi silný príbeh, ale ste bojovník, držím palce, vždy sa teším na Vaše články, každý deň refrešujem či nie je niečo nové. Ináč mám to podobne, pri každom športe nosím hrudný pás, nemôžem ísť vyššie ako 160 tepov kôli arytmii, a čaká má operácia, ale až keď sa to zhorší. Prajem veľa zdravia, a pekné sviatky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Majky

U mě to bylo zákeřné v tom, že jsem neměl žádné příznaky. Až cca den předem jsem cítil podivné bolesti na hrudi, ale přičítal jsem to bolavým zádům. Až těsně před kolapsem obří tíha na hrudi, bolesti, to byla síla... Jenže to už bylo pozdě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zajimavy zivotni pribeh, ktere jeste neni u konci, tak drzim palce do dalsich let ;-).
Vaše jméno, přezdívka: 
Jozin

Díky. Taky věřím, že tu ještě pár let budu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek