Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Mam Garmin Edge 1040 a pri planovani trasy na mapach.cz je nastopano 530m, ale garmin ukazuje 900m. Co je spatne? Garmin nebo mapy?
Vaše jméno, přezdívka: 
David71x

Já mám bohužel s edge 1040 jiný problém. Při spárování s radarem RTL 515 se rozsvítí v pravém horním rohu signalizace připojení což je správně. Když však radar ve snímači odpojím stále bliká ikona vyhledávání a bliká pořád, i když radar vypnu natvrdo. Jediné co pomůže je radar úplně odebrat z edge 1040 a v případě potřeby jej znovu přidat. Nevíte někdo co s tím?
Vaše jméno, přezdívka: 
atlet69

Mám ne solar ,asi jeden prvních. Tebou popisované problémy jsem nezaznamenal,ani nikomu v okolí nevypadávají čidla. Jediné co hlásí chyby je radar,ale normálně funguje dál. Co jsem zaznamenal, že dvě stejná zařízení jsou schopná vykazovat jiné nastoupené metry na stejné trase. Dříve to ukazovalo více u mne ,nyní u kamaráda... Elektronika si občas žije vlastním životem ;)
Vaše jméno, přezdívka: 
Ladys

Mě se tohle a jiné stávalo když jsem přecházel z Edge 830 a to formou přenosu dat na nove zařízení Edge 1040. Až když jsem udělal vše znovu od nuly, tak to běží jak má. Ten přechod z 830 na 1040 obnovou dát asi není 100%
Vaše jméno, přezdívka: 
Radovan

Já to mám nastaveno jako nové zařízení s tím, že se stáhly z Connectu všechny snímače. Edge 540, který jsem testoval posléze, jsem si pak nastavil z Edge 1040 - a tam se mi to paradoxně nestávalo. Možná to zkusím, těch nastavení tam není tolik, co u hodinek. Aspoň si v těch snímačích udělám pořádek.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Já už zvažuju, že to budu reklamovat. Trvá to u mě už hodně dlouho a žádný firmware to neopravil. Je to hodně otravné...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Používam Edge 1040 asi pol roka, a nespozoroval som odpájanie snímačov ani po prebudení zo spánku, mám pripojený už tretí Hrudný snímač, jeden bol aj od Polaru, čiže inej značky, používal som aj predné svetlo Varia od Garminu, a vždy mám pripojený Ebike Shimano, a aj prehadzovačku Sram AXS, a nepozorujem odpájanie, všetko pripojené cez ANT+, asi mám šťastie. Výdrž batérie tiež super, pred tým som mal 830,a tá nevydržala jeden celý deň v teréne v lete. Používam Freemap, ktorú aktuzlizujú dva krát do týždňa.
Vaše jméno, přezdívka: 
Majky

Určitě se to netýká každého. V diskuzním fóru Garminu to ale reportuje řada uživatelů, takže nejsem jediný. Mám jeden z prvních kusů, možná je to i chyba hardwaru...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Pro mě je Edge 1040 (bez solaru) hlavní záznamové zařízení, na které nedám dopustit a bez kterého už bych se zřejmě neobešel. Mám i hodinky na doplňkové sporty, ale teď přez zimu je témeř nevyužívám. Rychlou ztrátu baterie jsem už Edge už také zaznamenal (během pár hodin ze 100% na 60%), ale připisuji je spíš tomu, že jsem neměl zapnutou automatickou regulaci jasu a displej zřejmě víc svítil a samozřejmě teď v zimě je kapacita baterie o něco nižší. Dosud se mi ale nikdy nestalo, že bych musel jakkoliv řešit výdrž baterie, i když jsem jel někam na na celý den (od rána do noci), tak večer zbývalo baterii ještě hodně energie. Nejvíce baterii vybíjí podsvícení displeje (což se dá v nozuzi uměle snížit) a na druhém místě je podle mě připojený Varia Radar RTL 515, což jsem pocítil už u Edge 830. Mimochodem u Varia Radaru přes den úplně vypínám blikání, aby mi vydržel na noční svícení / blikání. Při plném svícení vydrží Varia Radar tak 4 - 4,5 hodiny a to je opravdu málo. Při přechodu z Edge 830 mi ze začátku vadily jen obrovské fonty na datové obrazovce, ale zvykl jsem si a také jsem musel vyměnit všechny spodní předsazené držáky určené pro Edge 830.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

To rychlé vybíjení už by mělo být vyřešeno, právě vyšel firmware 17.22, který to opravuje. Způsobeno to bylo opravdu tím, že se nevypínalo podsvícení v režimu automatiky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek