Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

trochu tápu proč zastavovat ten stav treninku, vždyť to reflektuje i pokles trénovanosti organizmu. Prostě když nic nedělám tak tělo začne postupně "lenivět" odbourávat svaly atd. takže tohle přeci je v pořádku mít přehled kdy jsem se dostal do regenerace a kdy už je to podtrénování.
Vaše jméno, přezdívka: 
Wolfi

To jsem si taky říkal, protože přecijen např. při návratu k tréninku po nemoci (ať třeba lehké), tak rozhodně nezačínám tam, kde jsem před nemocí skončil. Naopak si myslím, že by to bylo demotivující, protože pokud by zátěž a stav tréninku zůstal na hodnotě před zastavením, a já po nemoci začínal zvolna, tak by mi stav tréninku stejně chvíli spíš klesal ne?
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Podle mě ne. Já jsem to pochopil tak, že pozastavením stavu tréninku se dané metriky pouze přestanou zobrazovat. Nadále se ale měří a vypočítávají. Takže třeba po návratu po zranění nezačínáte s hodnotou zátěže a stavem, který jste měli před tím, ale tím aktuálním. Tzn. hodinky ví, že vaše zátěž je nízká nebo na nule a jste v pásmu regenerace / podtrénování a podle toho vám budou navrhovat nové tréninky, ne podle čísel před zraněním. Akorát u VO2max bych tipoval, že může chvíli trvat, než se to srovná.
Vaše jméno, přezdívka: 
šemík

Z toho, co jsem vypozoroval, by to tak opravdu mělo fungovat. Nicméně i s vypnutým Stavem tréninku jsem normálně sportoval, takže reálně nevím, co by to udělalo, kdybych fakt byl nemocný - jestli se pohnou optima zátěže apod.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Přesně tak, mně by spíš otravovalo, kdyby mi hodinky po zrušení pozastavení stavu tréninku dávaly najevo, že se najednou při tréninku nějak flákám a mám víc makat, což ale po nemoci nejde.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk


Už keď nič iné tak aspoň v histórii je vidieť chorobu / zranenie v minulosti.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Vidíte, to mě nenapadlo - zajímavý postřeh.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek