Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Naprostý souhlas, to kolo jede jako blázen a můžu doporučit, starší modely se už dostaly pod 100K. Také na svém 2021 9.7 SLX/XT měním 32z za 34z, na to, jak je stavěné do rychla, má velmi pomalé převody (a to ve svých 46 nejsem žádný drak). Jen mě nyní překvapilo, že po pouhých 3100 km odešlo podle servisu nejmenší kolečko na 12r. SLX, přitom řetězy (zkusil jsem SLX i XT, ten je o trochu dražší a dle mé zkušenosti vydrží o cca 20-25 % víc) jsem měnil spíše preventivně daleko před tím, než by měrka chtěla...
Vaše jméno, přezdívka: 
Supercaliber

Já jsem chvíli pokukoval po novém modelu, ale pro moje silniční ježdění je tento starý 100/60 mm model naprosto ok, větší zdvihy netřeba a navíc mám lehčí rám než u nového modelu. Kolo váží 10,5 kg, což je na celopéro/gravel paráda.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mně se to náhodou líbí, zajímavý koncept... určitě pohodlnější než obyčejný gravel.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jarek

Máte podobný vkus na kola jako já. Jen já tedy zůstal u toho Procalibera. Od Supercalibera mě odradil hlavně specifický tlumič a ještě k tomu od Foxu (po zkušenostech s Cyklo Švec už na kole nikdy nic od FOXu nechci) a obecně další místo náchylné na potíže v podobě zadní stavby jako takové. Ale jinak souhlas, takhle postavené kolo letí způsobem, který je dnešním "univerzálním" trial bikům nedosažitelný a přitom zachovává spoustu pohodlí. Na straně druhé, rychlost i obyčejného gravelu je pořád ještě o pořádný kus jinde.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Mně se Supercaliber moc líbí, ale je tak nějak mimo moje finanční možnosti.
Vaše jméno, přezdívka: 
Michal


Musím to zaklepat, ale zadní tlumič mně nezklamal... někdy po 5K měl malý servis, v cca 9K jsem dělal velký u Švece se vším všudy a chodí jako po másle. Nový Supercaliber už má RockShox bez nutnosti mít spešl vybavení, takže to zvládne už každý.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jako na první pohled možná divný, ale koncept se mi líbí. A flatbar gravel se začínají objevovat, jen bez toho odpružení.
Vaše jméno, přezdívka: 
Muppet

Jezdí naprosto skvěle a díky odpružení mi nevadí rozbité silnice a můžu i do lehkého terénu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek