Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Skvělý článek a asi nejlepší srovnání Fenixů s Epixy na českém internetu. Jen malé upřesnění, pokud je pro někoho primární sport cyklistika, volil bych určitě jako hlavní zařízení Garmin Edge 840 nebo 1040, který má skvělou výdrž baterie, automatickou regulaci jasu a jen minimální problémy s odlesky displeje na slunci. Displej pro zobrazení mapy je také daleko větší než u kterýchkoliv hodinek. Nyní mám již 4 zařízení od Garminu. Po Edge 830, Fenix 6X Pro a Edge 1040, jsem nyní zakoupil hodinky Epix Pro 51 mm (bez safíru). Již asi týden váhám, jestli jsem udělal dobře, když jsem dal přednost klasické verzi s Gorilla Glass a kovovým tělem před safírovým sklíčkem s titanovým tělem, které je ve velikosti 51 mm o 10 g lehčí. Tato recenze mě ale utvrdila v tom, že pro mě je lepší volbou lepší čitelnost displeje s Gorilla Glass (méně odlesků a větší propustnost světla). Mimochodem minerální sklíčko je také odolnější vůči nárazům než safírové. Vyšší hmotnost u Epix Gen2 Pro 51 mm bych mohl kompenzovat nylonovým řemínkem, který je o dost lehčí než silikonový. Po Fenix 6X Pro, se kterými jsem byl až na méně přesnou GPS spokojen, se mi zdá přechod na moderní Amoled displej jako krok správným směrem. Ještě jednou díky skvělou recenzi doplněnou spoustou fotek.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

S tím Edgem jsem to viděl stejně, ale pak jsem našel apk na mobil (ten vozí dneska každy), které Edge s klidem nahradí a nemusím utrácet navíc hromadu peněz. K tomu samozřejmě používám hodinky, mám všechna data na analýzu v Connectu. Samozřejmě pokud někdo dělá jenom kolo, tak je volba jasná.
Vaše jméno, přezdívka: 
Rocky

Já preferuji sklo Gorilla DX za všech okolností, ale kvůli titanu mám F7X Pro v safíru. Mám i nylon, ale ten je v mnoha ohledech méně praktický. Na kolo jezdím primárně Edge 1040 Solar, ale ten se mimochodem leskne taky, skoro jako safír.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Děkuji za recenzi. Jako nositeli Epix Pro mi tu chybí jedno porovnání, které může někoho přesvědčit na druhou stranu. Manželka má totiž Fenix Pro a tak tu možnost porovnání mám také. Na Epixech mi přijde při dotykovém ovládání znatelně poznat pomalejší odezva (plynulost animace) na AMOLED displeji. Zejména při nějakých náročnějších widgetech jako Počasí, ABC nebo když jsou pod sebou 2 složky atd. Není to samozřejmě displejem jako takovým, z mého pohledu jde o nedostatečný výkon nebo omezení kvůli větší výdrži. Hodinky mají HW (CPU, paměť...) totožný a to je asi ten problém. Amoled displej má větší rozlišení než transflektivní a zároveň je na něm mnohem více patrná nižsí frekvence Hz. Moje asi citlivé oko to dost vnímá (na mobilu mám 120 Hz) nicméně u hodinek za 28 tisíc mi to přijde smutné. Pokud je to jen kvůli vydrži, ocenil bych možnost uživatelské volby, tedy více Hz (resp. větší vykon) za cenu nižší výdrže.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Měl bych dotaz. Jak je na tom AMOLED displej s vypalováním?
Vaše jméno, přezdívka: 
Hugo


Podle me to mohl byt problem tak pred 3-5 lety, jak u tv, tak u mobilu. Vzhledem k tomu, ze amoled hodinky prisly na trh "nedavno", tak uz vyrobci vedi, jak problemum predejit. Nyni netreba se tim zabyvat.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

Potíže s displejem měla jen první generace Venu, nové displeje už jsou v pohodě. Epixy jsem měl rok a půl a když jsem je dával pryč, žádné potíže jsem nepozoroval. Teoreticky může být problém, když člověk s používám AMOLED v režimu always-on, ale zatím jsem na netu na žádné zprávy o problémových Epixech nenarazil.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek