Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

U transflektivního displeje bych to čekal trochu naopak – silnější okolní světlo podsvícení ztlumí, případně úplně vypne. Ostatně jsem Fenix 6S Sapphire dlouho provozoval bez podsvícení, které jsem si zapínal ručně hlavně v noci. Většinou jsem si vystačil s okolním světlem.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Myslím, že chování automatického podsvícení popisuju dost jasně. Automatika podsvícení vypne až ve chvíli, kdy ztrácí smysl - tj. v okolí je světla dost. To ale nastaváva zpravidla jen venku, v místnosti nebývá tolik světla, aby podsvícení nebylo třeba.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jasný popis je, ale čekal bych to jinak. Ale zbytek komentáře mi toho mimoděk vysvětluje celkem dost. V místnosti za běžného denního osvětlení mi (i se safírem) přijde displej dostatečně čitelný bez podsvícení. Při večerním osvětlení (intenzita odpovídá spíše několika svíčkám) to už je těžší, ale čas přečtu celkem v pohodě. Tím se vysvětluje jednak proč bych čekal jiné chování (podsvícení potřebuju hlavně za opravdu nízkého okolního světla) a vlastně i proč se na AMOLED každý díváme jinak (always on s nízkou spotřebou je pro mě u transflektivního displeje benefit většinu dne).
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Já jsem zkoušel si na F7X Pro se safírem dát přes den gesto off, čili bez podsvícení, ale často mi to nestačí, safír má hodně odlesků, bohužel, a to čitelnost displeje zhoršuje. Takže mám automatiku nastavenu neustále a ta funguje v pohodě. Je však určitý okamžik, kdy je displej čitelný hůř - a to nastává ve chvíli, kdy je světla ještě málo pro transreflex, ale současně už hodně, aby podsvícení pomohl. V tomto ohledu je AMOLED lepší po většinu času kromě přímého slunce.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám v plánu menší verzi téhož. Oproti safírovému F6S to má na jednu stranu navíc solární vrstvu, na druhou stranu modernější displej, tak jsem zvědavý, jak dopadne srovnání. Zatím jsem srovnával obyč F7S, solární (bez safíru) F7S a safírový F6S za běžného pokojového svetla. Jinak sice na svých očích vidím, že mi už není 20, ale se slabým osvětlením si celkem poradí, čemuž přičítám naše rozdílné zkušenosti a preference.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak


Já už mám syndrom "dlouhých rukou" - když mám hodinky blízko, malé detaily už nevidím. Když jsou dál, je to ok :-) Ale ty odlesky, ty mi vadí kdykoliv a kdekoliv.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek