Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Dlouho jsem se placení hodinkami bránil, říkal si, něž naťukám kód, sáhnu do kapsy a pípnu kartou. Navíc jsem při sportu vždy nosil kartu zdr.pojišťovny pro případ úrazu. Velikostně jsou stejné s platební kartou, tedy žádný důvod platit hodinkami. ALE...když ta možnost je... V Connectu jsem zadal PIN, vypnil údaje o kartě a adresu, a tady přišel kámen úrazu - úspěšné ověření karty. Bohužel úspěšné ověření karty moje ČS podmiňuje ověřením POUZE staženou aplikací George v mob.tel. Jinou možnost ověření nenabízí. Žádnou sms. Na pevném PC v Georgovi identitu neověřím (nenašel jsem nikde nic, že by to mohlo jít). Mob.bankovnictvi jsem v tel.opravdu nikdy nechtěl. Tedy kartu nejspíš neověřím a hodinkami platit nebudu :((
Vaše jméno, přezdívka: 
Matrix

U RB to naštěstí funguje jen pomocí ověřovací SMS, i když aplikaci v mobilu samozřejmě mám.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Leta jsem měl Apple Watch a platil jimi denně. Po přesedlání na Epix jsem platby hodinkami omezil na minimum a radši vytáhnu telefon. To zadávání PINu je prostě za trest. Jednak to vyťukávání, kdy musím pořád tlačítky popojíždět po jednotlivých číslicích, druhak to, že musím PIN každý den zadávat znovu, což v praxi obvykle znamená, že ho zadávám, když chci platit (nevzpomenu si třeba ráno) a zdržuju lidi ve frontě. Apple Watch chtěly PIN zadat vždy po nasazení na ruku a pak už vůbec, to bylo mnohem lepší řešení. Kéž by se v tomhle Garmin inspiroval. Pokud hodinky nesundám z ruky, nechápu, proč mám zadávat PIN opakovaně...
Vaše jméno, přezdívka: 
fx

Ono to tak ale dřív fungovalo. Teď mi také přijde, že zadávám PIN pokaždé. Dřív to drželo několik hodin. Jinak zadávat lze i dotykem, ale ten mám vypnutý. Ale i tak mi to otáčení číselníku nepřijde tak hrozné.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Hmm, tak teď jsem trochu na vážkách.. Placení hodinkami je pro mě dost zásadní funkce, teď mám Samsung Galaxy Watch 4, pin zadávám jen při nasazení hodinek. Chci si koupit Garmin Epix Pro 51 mm, ale ťukat pin na displej při každém placení - no nevím, nevím. Snad se na to dá zvyknout, ovšem uživatelsky velmi nepraktické. Ještě dotaz : když je na tom Epixu aktivovaný nejvyšší mód úspory energie, funguje placení, aniž by se muselo do nastavení a deaktivace úspory baterie ? Díky za odpověď, Mirek.
Vaše jméno, přezdívka: 
Mirek


Není to rozhodně po každém placení, ale jednou za čas - někdy to vydrží déle, někdy kratší dobu. Někdy zaplatím několikrát po sobě bez problému. Teorie ovšem praví, že by to měl o vydržet 24 hodin. Jinak placení mi funguje i v úsporném režimu, ale nevím důvod, proč ho zrovna na Epixech 51 mm používat :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tak mám už měsíc ty Epixy Pro 51 mm a s placením tato zkušenost : PIN to chce prostě pokaždé. Ještě se mi nestalo, abych v jednom dni při více placení někdy pin nemusel zadávat. Co je ovšem zajímavé a nechápu to - mám pin čtyři čísla, první tři jdou zadat ťuknutím na displej, u čtvrtého musím pootočit číselník a zmáčknout tlačítko. Poněkud mi to uživatelsky vadí, zbytečná komplikace.
Vaše jméno, přezdívka: 
Mirek R.
Zpět na článek