Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Tak jako tak se máme v horizontu měsíců na co těšit - já zaregistroval nové Polary Grid X PRO,což je údajně konkurence na EPIX. Garmin bych rozhodně nepodceňoval a očekával v novych modelech opět neco navíc oproti konkurenci.V kontextu alespoň už to EKG tedy jako finalku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jindra

Zrovna EKG už v některých modelech (Fenix 7 Pro, Epix Pro a snad Venu 3) je. Problém tam je s certifikací, takže mimo USA je potřeba menší obezlička. Nicméně certifikace v dalších oblastech může být naprosto nezávislá na vydání nového modelu.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Já na F7PRO mam EKG zapnuté a myslím, že je tato funkce úplně k ničemu. Měl už jsem to na Samsungu a cca 2x zkusil. To samé na Fenixech. Mnohem užitečnější je Index BPM, který je fakt super a jsem rád, že mi krásně funguje i u nás.
Vaše jméno, přezdívka: 
Leure

No, chce to vědět, co očekávat. Rozhodně to není náhrada plného vyšetření doktorem, ale svůj smysl to asi má. Viděl jsem nějaké video s kardiologem, který vysvětloval náhlá úmrtí sportovců po delším sportovním výkonu, a že za tím bývají skryté problémy, které takovéto jednoduché EKG může odhalit. Z toho by plynulo, že zkusit si to preventivně čas od času dává smysl. Průběžné měření to nemá (a v principu ani nemůže, když je elektroda jen na jednom zápěstí…), infarkt to neodhalí (zmiňuje i přímo Garmin; nevím, jestli to jen software neumí vyhodnotit, nebo jestli by na to bylo potřeba třeba více elektrod).
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Jako ať to tam klidně je, ale rozhodně bych byl raději, aby zlepšili sledování spánku, které je mnohem užitečnější a Garmin ho zatím nemá dobře zvládnuté, např. oproti Applu. Co se týká měření EKG Garminu. Schválně jsem to zkoušel v klidu, kdy to většinou funguje, ale pak jsem to vyzkoušel po návratu z běhání. zkoušel jsem to několik dní a cca 5 měření po sobě, kdy mi hodinky vždy oznámily, že měření je neprůkazné. Nevím jestli je to nějaký můj problém (ať už technický, nebo zdravotní), nebo to tak mají i ostatní. A to je přesně ten problém. Právě po sportu by ta funkce mela být nejužitnějši, ale nefunguje. Proto jí nevěřím a nebudu se podle ní rozhodovat, jestli navštívím doktora, nebo ne.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laure


Souhlas, rezim spanku ma Garmin dost na prd, chybna detekce a spankova doporuceni furt vnucuje podle nejako celosvetoveho standardu, namisto aby si to treba po 14 dnech noseni hodinek v noci zmenilo doporuceni sle skutecnich potreb daneho uzivatele. Spankovy poradce je uplne k nicemu, furt bych mel spat 9 hodin, tak jsem ho vypnul. Tady by se asi uplatnila umela inteligence, tak treba v pristim modelu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Miras

Já bych ocenil, kdyby si hodinky načetl můj spánkový rytmus a podle toho nastavily dobu, kdy chodím spát - ne že si to musím zadávat ručně a pak to tak zůstane navždy. To platí i pro spánkového poradce; podle něj mám spát od 8:30 do 9:00 - níž se dostanu výjimečně.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já si počkám, až spadne cena F7X Pro safír tak pod 18 tisíc a pak jdu do toho :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Matěj

Spíš jsem zvědav na nové Fénixy a Epixy, jestli bude mít cenu upgrade.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Jj, taky se moc tesim, s cim prijdou. Budou muset prijit s necim hodne zajimavym, aby donutili uzivatele koupit nove zarizeni. Super by byl microLED, ale na to jeste asi prilis brzy...I kdyz jsem cetl, ze nove Samsung Galaxy Watch 7 uz by mohly mit microLED a ty by mely vyjit do cervence, tak uvidime...
Vaše jméno, přezdívka: 
Miras

Tak ted jsem na to koukal a bohuzel Samsung odpiskal microLED uz letos, takze udajne az pristi rok, stejne jako Apple.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

Pokud bude microLED tak dvakrát méně energeticky náročný, mohlo by to fungovat...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek