Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Jo a stačí polarizační brýle a odlesky nejsou žádné.
Vaše jméno, přezdívka: 
Rosťa

F6x vylepšují pořád. Podpora neskončila.
Vaše jméno, přezdívka: 
Rosťa

Už jen opravují chyby, žádné nové funkce.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Epix PRO 51 mm Sapphire. U amoledu o safíru ani nevíte.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

S drtivou většinou informací uvedených v článku naprosto souhlasím a teď zpětně jsem rád, že jsem dosud vždy odolal marketingovým tahákům v podobě safíru a solaru, byť o Edge 1040 Solar jsem vážně uvažoval a později jsem pak chvilku litoval, že jsem se ochudil o verzi s 64 GB interní paměti, kovovým bajonetem, jednotným barevným provedením a obrovskou výdrží baterie (pokud je podpořena Solarem). Teď zpětně mi ale už můj stříbrnobíločerný Edge 1040 nevadí, protože stejně na něm vozím černé silikonové pouzdro a výdrž baterie je i bez Solaru enormní. Asi nikdy nezavítám na kole mimo Evropu, takže 32 GB interní paměti pro mapy by mi mělo stačit. A s Fenix 6X jsem byl spokojený až na tu otřesnou GPS (zkoušel jsem GPS + Glonass, GPS + Galileo) v husté městské zástavbě. Nerad totiž běhám po střechách domů a myslím si, že Lidická ulice v Brně je dostatečně široká na to, aby se po ní člověk nepotácel z jedné strany ulice na druhou, i kdyby měl v krvy sebevíc promile. Ten nepřesný záznam na Fenix 6X Pro jsem prostě nedával a jediné místo, kde jsem byl se záznamem spokojen, bylo při kanoistice na Priglu (otevřená plocha, kde nezavazí žádné stromy ani vysoké budovy). To i Edge 830, který ještě nemá vícefrekvenční GNSS, byl ve městě naprosto v pohodě. Momentálně mám pár týdnů Epix (Gen 2) Pro 51 mm s Gorilla Glass, kovovým tělem a silikonovým řemínkem. Amoled displej je opravdu úžasný a zhasínání displeje mi jinak nevadí, pouze si zvykám na poněkud vyšší hmotnost. A dotykové ovládání je fajn na přibližování a posouvání mapy, nebo na vynucení rožnutí displeje, jinak ho ale také na nic nepotřebuji. Nebýt safíru, tak bych si rád připlatil za lehčí titanové tělo s povrchovou úpravou DLC, která je asi odolnější vůči poškrábání. Občas totiž o něco zavadím okrajem lunety (obklady na zdi, zárubně dveří), přestože si na to u zbrusunových hodinek dávám velký pozor.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák


Ad Epixy - ty mám v safíru a nutno říct, že mi s AMOLED displejem safír nevadí tolik jako s MIP. AMOLED prostě krásně svítí a s odlesky si v režimu vyššího jasu poradí lépe než Fénix 7X. Já si nakonec F7X Pro vzal právě v safíru, protože jsem prostě nechtěl nosit na ruce cihličku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ve finále je úplně jedno, jaké barevné provedení Edge 1040 má, protože já ho vozím stejně v gumovém obalu (byl součástí originálního balení). A 32 GB na mapy je v pohodě (ale 16 GB už je málo).
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ach jo. Ctu to tu rad - a pokazde, kdyz mam cukani 6xpro nahradit necim novym - "pro radost", ne protoze potrebuju, tak prijde takovyhle clanek, kde v tom praktickem zivote ty sestky zase vyhraji a to nove funkce _zas_az_tak_moc_ nepotrebuju. Tak tyhle vanoce asi zase zadne upgrade ;)
Vaše jméno, přezdívka: 
TiK

Jedna věc, kterou jsem článku zapomněl zmínit, je přesnost GPS - tu mají šestky fakt horší než nové modely. Takže kdo běhá, novější generaci ocení, i přes ty „chybičky“, co zmiňuju.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

s tim sem v podstate nemel problem - oval me nikdy nebavil. Spis - lze porovnat, jak je to s navigaci po trase? Ne mapa, ale ty sipky a upozorneni na odboceni. Prestoze navigace byla akorat na ceste, na krizovatky me to upozornuje tak 30m za ni...
Vaše jméno, přezdívka: 
tik

To ale občas udělá i Edge 1040... toho se imho zbavit úplně nejde.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ahoj, díky za super články. Ale s jednou věcí nemohu souhlasit a to v porovnání F6X a jeho nástupci. A tou věcí je přesnost GPS. Bohužel, je to u F6X prostě trabl. Samozřejmě, dokud nepřišli nástupci, tak mi to nevadilo, ale teď mi to fakt vadí když vidím rozdíl. Mám už víc jak 2 roky na ruce denně F6X, ale na nepřesnost je prostě na palici. Dcera má 255 a když si je půjčím a běžím intervalovej trénink, tak je ten rozdíl do očí bijící. Běhám na cca 200m ovále a ten rozdíl na 50 okruzích je na jedné straně matlanice (na mapě) a na druhé (255) krásnej ovál. Stejně tak na open wateru je rozdíl, GPS prostě ustřeluje, resp. není tak nepřesná. Ale jinak souhlas, čitelnost top. Ale ta GPS u F6X je naprd. Mít přesnost GPS takovou, jako mají 255 nebo 7, tak jsou to nejlepší hodinky, takhle bohužel nejsou ;)
Vaše jméno, přezdívka: 
Prema

jj, to jedna z věcí, které si jako neběžec neuvědomuju; na kole mám čidlo rychlosti, a tak přesnost GPS až tak neřeším. Ale u chůze je to vidět hodně, kdysi jsem si dělal srovnání s Fénix 7 a to úplně jinde.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Trochu off-topic dotaz: existuje někde v Brně nějaké fitko, které by mělo trenažéry Tacx? Rád bych si přes zimu dal pár tréninků, rád bych je měl zaznamenané, ale trenažér kupovat nechci - jednak ho v bytě nemám kam dát a jednak ho zas tak moc nevyužiju. Ale rád si zaplatím za pár hodin jízdy. Díky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Richard

Já jezdil v zimě válce, ale kvůli složitost chystání jsem je zrušil a už jezdím jen rotoped. Na motání nohama mi to stačí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Enduro 2, prechádzal som z Fenix 6X Pro kvoli vacsej vydrzi baterky, novym metrikam a kvoli dotyku. Pohyb v mapach cez tlacidla je jedna velka hroza, dotykom to je uplne iny vesmir. Ale tie odlesky su strasne. Cakam na F8X pojdem do modelu bez safiru a solaru, dufam ze bude taka verzia
Vaše jméno, přezdívka: 
Silvo

S mapou na hodinkách hýbat nepotřebuji, když chci vidět víc, tak stejně vytahuju mobil, kde je to daleko pohodlnější. Ale v zásadě mi nevadí, je to věc, co se dá vypnout. Safír a solár nevypnu :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Asi dotaz mimo a neznalce....Kdyz si koupim hodinky s mapami, tak ty mapy lze prohlizet pouze na hodinkach, ze? Neexistuje aplikace na mobil, kde by bylo mozne si prohlizet topo mapy? Na mobilu pouzivam jen mapy od seznamu, ale zajimalo by mne, jestli je alternativa od Garminu.
Vaše jméno, přezdívka: 
SlavekM

Mapy je opravdu možno prohlížet jen na hodinkách nebo navigaci. Dřív to šlo ještě v aplikaci Basecamp, vč. TopoCzech, ale tu aplikaci jsem nepoužil léta a nevím, jestli to jde ještě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Basecamp na PC funguje. Na android ešte aj Garmin Explore ale netuším či so všetkými mapovými hodinkami. S Fenix 5x plus áno s Edge 530 nie.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Momentálně mám F6 glass a vypadá to, že u nich dlouho zůstanu. Naprosto mi vyhovují a je škoda, že u novějších řad není podobný model. Nechci zbytečnosti jako dotyk, solar, mapy, hudbu. Takže pokud bych chtěl upgradovat, tak stejně nemám kam.
Vaše jméno, přezdívka: 
Malina

Původní Fénix 7 se dají pořídit s Gorillou (bez safíru) i bez soláru. A ty jsou celkem fajn, navíc za super cenu. A mapy a hudba jako bonus. Jinak jako super upgrade pro F6 glass je Forerunner 255. Stejně velký displej, podobná výdrž, bez map, dotyku i hudby, ale řada nových funkcí a podpora do budoucna.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám enduro 2 a přecházel jsem na ně z prvních amazfit bip. Co se týče displaye, tak ano, má horší čitelnost než bip, ale problém s odlesky nemám, což bude možná tím, že za podmínek, kdy bych problém s odlesky měl, používám polarizované sluneční brýle. Pokud má tedy někdo problém s odlesky a má tu možnost, tak doporučuji zkusit polarizované brýle.
Vaše jméno, přezdívka: 
laada

Já nosím dioptrické brýle. Nicméně odlesky obecně vadí všude, třeba i v hodně osvětlené místnosti (odráží se strop, zdi, okna...). Ale faktem je, že F7X Pro mají lepší displej než předchozí generace F7X a hlavně díky automatickému jasu je displej o něco lépe čitelný v interiéru.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

S většinou souhlas, solár je zbytečný, ale třeba safír je super, pracuju rukama a jsem rád, že mám na hodinkách odolnější sklo. Odlesky blbý, ale dá se na to zvyknout.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel

Mám Fénix 6 a čekám, až se ukáže Fénix 8. A pak uvidím, jestli půjdu do upgradu. Fénix 7 je pro mě zbytečnost, zatím.
Vaše jméno, přezdívka: 
Bardy

Srovnával jsem safír a Gorillu na prodejně (Epix) a safír byl hodně špatnej. Takže mám Epixy v Gorille a spokojenost.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jarda
Zpět na článek