Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Hodnoty VST jsou na Garminech značně pofidérní. Mám troje hodinky a každé ukazují něco jiného a nejedná se o žádné malé odchylky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Měřím pravidelně VST na dvou hodinkách a rozdíly jsou i desítky procent...Takže ano, není to nic, co by bylo nějak extra přesné. Ale pro základní orientaci to může stačit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám otázku: Po výmene hodiniek sa prenesie stav VST, či sa to opäť bude kalibrovať 3 týždne? Ďakujem.
Vaše jméno, přezdívka: 
Majky

Data VST se synchronizují, takže není nutno čekat. Vezme se optimum z předchozího modelu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zrovna délku spánku bych nevytýkal, protože je nutné opravdu spát 8 h a více u sportovce. WHOOP dokonce mi radí optimum 10 h a ten to má hodně propracované. Nicméně mnoho čísel u Garminu je jen odhad. Serióznější měření má Polar a špičkou bude Apple a WHOOP podle lab testu. Garminy jsou příjemné, navigaci, platby umí, ale je na zvážení, co vlastně potřebuji.
Vaše jméno, přezdívka: 
JirikH


Jde o to, že já se prostě sám od sebe vzbudím po cca 7-7,5 hodinách. A když bych se pokusil znovu usnout, tak mě na 100 % bude bolet hlava (migréna). Nehledě na to, že ten dodatečný spánek nebude mít tu kvalitu, jaká by byla potřeba. Pro mě je lepší si během poledne zdřímnout na 15-20 minut, pak se cítím svěží.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Pokles ohledně HRV zaznamenalo více uživatelů a tuším, že se to řešilo někde i na fóru, nebo minimálně na Redditu, každopádně nikdo na nic nepřišel. Sázelo se na update. Mě taktéž spadlo HRV na přelomu září / října, nicméně Garminem to být asi nemůže, protože podobné hodnoty mě naměřily i Suunto Vertical.
Vaše jméno, přezdívka: 
ekR4CZ

Asi chřipková epidemie :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Fenix7x. Při aktivitě Běh a klidném regeneračním běhu mě tepovka na hodinkách chvílemi litala jednou nahoru jednou dolů a nechtěla se hnout klidně i několik minut. Tak jsem udělal pokus. Otočil hodinky při běhu na spodní stranu zápěstí. Hodinky při běhu najednou měří hodně slušně. Moje domněnka že optika se opírá o kos a není to ono. Nevím. Každopádně otočené hodinky měří dobře.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin Kryštof

Také mám u Venu 2 problém se špatným měřením tepovky při zapnutém režimu kardio. Bez spuštěné aktivity je tep normální, ale jakmile spustím kardio, tak hned vyletí ke 150 tepům, někdy i víc, což třeba při normální chůzi venku nedosahuji ani při zdolávání velkého převýšení. A samozřejmě to má vliv na body battery, minuty intenzivní aktivity, kalorie atd. Docela mě to štve. Pořizoval jsem si Garmin i proto, že jeho metriky byly všude vychvalované jako nejlepší a nejpřesnější, ale kolikrát si říkám, jestli by přesnější hodnoty nedávaly hodinky za 1/3 ceny garminů..
Vaše jméno, přezdívka: 
Zbynek

JJ, přesně takto se mi chovají v podstatě všechny hodinky - u indoor aktivit bez GPS se skokově zvedá tepovka. Když aktivitu nepustím, je to v pohodě. Čili někde je zakopaný pes v měření tepu při aktivitě, v klidu je to ok, stejně tak u GPS aktivit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Bohužel nemám s přesností měření tepu u Garminu dobře zkušenosti. Je to někdy jako generátor náhodných čísel. Je smutné že Apple watch starší generace, které jsem měl pro srovnání na druhé ruce dokázaly pocitově lépe ukázat aktuální tepovku. Garmin se mi někdy při běhu jako kdyby sekne a tepová osciluje kolem cca 140 i když vím že běžím do kopce mám více a pak skokově po pár minutách skočí na reálnou tepovku. Nebo mi v minulém týdnu při běhu na tepovku vyskočil skokově tep že 145 na 185. Vzhledem k tomu že jsem u toho telefonoval a nebyl zadýchaný tak to byla naprostá hloupost. Po přesunutí hodinek na druhou ruku mi zase do konce běhu ukazoval tep pod 70... Za mne je tohle po přechodu z Apple Watch velké zklamání.
Vaše jméno, přezdívka: 
Harry

A nepomohl by reset hodinek do továrního nastavení? Tim by se teoreticky to původní rozmezí VST mělo resetnout, nebo ne?
Vaše jméno, přezdívka: 
EvaK

Nepomůže. Všechna data se natáhnou z aplikace Connect. Navíc bych musel všecko nastavovat znovu (zejména aktivity) a to je práce tak na hodinu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Vidím to docela stejně. Mé Venu mají metrik o poznání méně, ale i těch pár jsem povypínal. Tahle přežvýkaná data mi nedávají smysl. Pokud nejsem úplný sportovní začátečník, dovedu si udělat závěr rychle a snadno přímo z naměřených dat.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Venu 3 jsou v tomto ohledu celkem ideální. Jediné, co by mi chybělo, je číselné hodnocení zátěže, přece jen to slovní si nějak těžko dokážu srovnávat.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Souhlas temer se vsim, chtelo by to moznost resetovat spousty veci. Zkosel jsem to napsat na forum Garminu jak Feature Request, ale nemyslim si, ze to necemu pomuze.
Vaše jméno, přezdívka: 
Miras

Taky bych ocenil možnost resetu - aby se vytvořil nový optimální rozsah. Mě to vadí asi nejvíc u tréninkové zátěže, když mám delší přestávku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Michal
Zpět na článek