Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Nějak nechápu ten propad ceny u Instinctů 2X. Koncem června jsem je kupoval za skoro 12 tisíc a byly těžko k sehnání a nyní se na Alze prodávají pod hranicí 8 tis.
Vaše jméno, přezdívka: 
ekra

A to je přesně to, co mi na BF vadí. Člověk to koupí před akcí a pak mu akorát zbudou oči pro pláč.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

S tím SERVISEM u garminu, skvělý vtip
Vaše jméno, přezdívka: 
Pepa

Kolik je tedy marže na Garminech? Pokud vím tak je to v řádech 100korum. Takže nechápu cenu Alza a Datartu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Roky jsem pracoval v korporátu a vimn že když vedení potřebuje splnit plány tak jsou schopni prodat i pod cenu, jen aby dostali odměny za splněný cíl. Akce Datartu nebo Alzy jsou 100% podporované přímo Garminem - udělají jim obrovský výtlak kusů. Je možné že mají vyšší nákupní cenu než je prodejní ale budou jim to krýt marketingové bonusy. Takže ne, kdyby garmin nechtěl tak tyto akce neexistují.
Vaše jméno, přezdívka: 
Harry


Vím, že je to naivní, ale není náhodou prodávat podcenou a zakázané? Z účetnictví se to dá poměrně snadno odhalit. Já spíše věřím v to, že si to s Garminem buďto domluvili nebo mají menší marži, ale prodají násobně více kusů. Je vidět, že specializovanější eshopy ala Pulsmetry.cz nebo Hodinky 365 se na Black Friday úplně odmítají podílet. Já proti Black Friday nic nemám, pro zákazníka to má jen benefit - o těch cenách, jaké jsou teď se nikomu nesnilo. Zvlášť 955 za 9,5 tisíce je hodně solidní. Co mě spíše rozčiluje je, že mnoho eshopů uměle cenu zvedne, aby pak mohlo dávat slevy - sleduju dlouhodobě ceny 255 a ten pohyb cen je nesmyslný. Škoda, že Alza a Datart podporují Venu 3 oproti Forerunneru 265, který je mimo slevu, je cenově nadhodnocený a navíc není skladem.
Vaše jméno, přezdívka: 
Mirex

Nemyslel jsem, že by pod cenu prodávala Alza, ta si určitě drží svůj standard. Ale výrobci to občas dělají, když se buď potřebují zbavit nějakého zboží nebo chtějí splnit plán daný mateřskou společností - jsou na to mnohdy navázané různé bonusy, takže ve finále jim to pomůže dosáhnout na různé marketingové podpory, kterými toto zaplácnou. Ale určitě tyto akce jsou tvořeny s podporou Garminu, oficiálně to však asi nepřiznají, protože by si tím naštvali menší prodejce.
Vaše jméno, přezdívka: 
Harry

Navíc si říkám, k čemu taková akce, když ještě před oficiálním datem Black Friday je polovina produktů v akci vyprodaná. Slevy trvají, ale produkty nejsou. Teď jsem koukal třeba na FR 255 u Datartu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Kdyby je podporoval přímo Garmin, tak to imho udělá plošně a nepodpoří jen dva vybrané supermarkety...Já pracuji ve vydavatelském byznyse a když nějaké prodejce prodává knihy za nákupku, dost nám to kazí jednak naše vlastní kanály, jednak další prodejce. A my to nemáme šanci ovlivnit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já pracuji přímo v IT a kdysi jsem pracoval u distributora a měli jsme v portfoliu x značek jako HP, Lenovo, Acer atd... a je to přesně jak říkám. Pro velké prodejce se dělaly speciální akce. Alza má obrovskou vyjednávací sílu a pokud necítí podporu ze strany výrobce tak je schopná jeho značku na nějakou dobu utlumit a tím způsobit pro prodej na daném trhu docela solidní propad a to nikdo nechce - je to bohužel začarovaný kruh. Ale Alza toho prodá za víkend mnohdy více než někteří prodejci za rok...
Vaše jméno, přezdívka: 
Harry

Pracuji ve sportovním sektoru a s tou Alzou máš 100pro pravdu. Dokáže úplně zkazit značku zboží. Nakoupí toho vagóny pak to vystřílí za směšnou cenu. Co Alza schvátí to už nenavrátí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Obecně je marže ve velkobchodu okolo 30-40 procent. Třeba trafikant PNS nebo knižní obchod si při distribuci bere 35-50 procent z ceny knihy nebo časopisu. Rozhodně nejde o stokoruny. Takže prostor pro slevy je velký.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Na knihách je možná 30-50%, u této nositelné elektroniky 20%, max 25%. To je realita českého prodejce.
Vaše jméno, přezdívka: 
Marek

20%-25% na Garminu je slušné scifi.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Za 20-25% bych trhal ruce (koncový prodejce Garmin zařízení).
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.
Zpět na článek