Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Mám stejný problém. Po aktualizací ho mám garmin kompletně rozhozený. V posilovně mi vyskočí tepovka že snímače i na 170 tepů za minutu což mám většinou jen na závodech. Takže můj stav je přetíženost. Jak psal pisatel. S hrudním pásem je vše ok. O spánku ani nemluvě. Spím cca 7:30 hod denně a i tak je to málo. Asi by to chtělo nějaké nové aktualizace co to srovnají. Přestávám to sledovat. Jelikož se jedná o absolutní nesmysly.
Vaše jméno, přezdívka: 
Miroslav

Mohu se podelit o zkušenosti s garmin fenix 7 x a optickým snímačem srdečníh tepu. Už nějakou dobu možná cca 1,5,měsíce se nám v naší běžecké skupině začal objevovat stejný problém na třech různých hodinkách a to garmin fenix 7 a na garmin fenix 7x, a to takový, že zhruba po 30 až 40 minutách běhu v terénu se nám zvýží TF i někdy skoro na 200 tepů a přitom se běží volným tempem, tepovka drží a cca po několika minutách opět spadne, ale potom stále lítá nahoru a doů. Pokud sundám hodinky a znovu nasadím, tepovka spadne i na 55 tepů a drží se max do 80 tepů i při běhu do kopce(nesmysl). Je to asi tedy softwarový prblém,a asi mají inženýři v garminu někde pořádný špek, čekal jsem, že se to po dalším upgadu vyřeší, ale stále nic. Má někdo podobný problém? Píše se tady v článku totiž o aktivitách pouze bez GPS, ale u nás je to právě s GPS.
Vaše jméno, přezdívka: 
David

U mně spánkový poradce docela funguje. Doporučená doba spánku se každý den mění, podle toho jak jsem vyspaná. Dnes po odpočinkovém víkendu mi to ukazuje, že mi bude stačit jen 7 hodin, ale např. v pátek, kdy jsem už byla po celém pracovním týdnu fakt unavená a nevyspalá mi to hlásilo potřebu 9 hod. Na druhou stranu mi ake hodinky často vyhodnotí jako spánek už večerní sledování TV, a pak mi ráno ve zprávě nadávají, že jsem měla příliš chvilek neklidu, tedy že byl spánek nekvalitní. Já jsem ale v tu dobu byla reálně ještě normálně vzhůru.
Vaše jméno, přezdívka: 
EvaK

Když se toto stane, dá se doba spánku - začátek a konec - upravit. A aplikace Connect pak přepočítá i skóre spánku a další metriky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Pokud jde o měření HR, asi hodně záleží na nositeli a jeho zápěstí. Já s ním třeba nikdy potíže neměl. A to platí už od prastarých FR 35 Paradoxně jsem řešil víc problémů dokud jsem používal hrudní pásy. Jinak jste to s těmi metrikami popsal přesně. Jako někdo, pro koho je sport důležitý, ale nežije jím, jsou tak trochu... K čemu potřebuju Připravenost k tréninku? Snad vím jestli mám chuť jít si zaběhat nebo mi tělo jasné říká, ať si dám dnes oraz a dopřeji si jen svižnou procházku. Spánkový poradce mi přijde docela absurdní. Spím přece tolik, kolik můžu nebo kolik si tělo řekne. Na to hodinky nepotřebuju. A tak by se dalo argumentovat i dál. To je i důvod, proč jsem rezignoval na sportovní modely a volil řadu Venu. Jediné, co jsem opravdu musel obětovat, je navigace. Na straně druhé, na kole mám cyklo navigaci, na pěších výletech se raději dívám do mapy v telefonu, než na malinkatý displej hodinek (a stejně to vidím i kamarádů, co mají Fenixy s mapou :-D ). Schválně tu argumentaci formuluju trochu ostřeji, ale pointa sedí. A to říkám jako letitý a věrný uživatel všeho od Garminu, který by značku neměnil.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.


Mne by chybela navigace, vetsi uloziste na aplikace a hudbu a nahled do kalendare na 7 dnu :)
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Jo, navigace by se hodila, ale jen pro běh v neznámém prostředí, což jsou jednotky běhů do roka. Jinak jsou lepší varianty, než hodinky. Kalendář mám tak plný, že dívat se na něj v hodinkách vůbec nedává smysl a jako uživateli YT Music je mi prostor pro hudbu stejně k ničemu. Z aplikací mám nainstalovaný jen jeden ciferník navíc. Ale chápu, že co uživatel, to jiné nároky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Při chůzi se taky spíše mrknu na mobil, ale třeba na kole se spoléhám na hodinky (F7X) nebo navigaci (Edge 1040). Mobil vytahuju výjimečně.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mně ani tak ta navigace, na kole mám Edge, ale spíš tlačítkové ovládání. Ale spoustě lidí můžou Venu 3 vyhovovat. Třeba mé ženě a dcerám, ty mají zcela jiné potřeby než já...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Chtěl jsem to napsat i do textu, že vlastně přístup Venu 3 je mi sympatický. Prostě jen textově řekne, jaký měl trénink/aktivita přínos a neotravuje s čísly :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Je mereni HRV na garminech take takto problematicke, nebo tomu lze verit?
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

To nemá nic společného s měření noční VST - to jednak probíhá v klidu, jednak toto je imho jen nějaká softwarová záležitost při indoor aktivitách (s vypnutým GPS) - a je možné, že se to neprojevuje u všech. Resp. málokdo má dvoje hodinky současně, aby mohl ověřit, jak hodinky měří.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tak pres den se HRV projevuje v hodnote stresu a body battery. A pokud blbe meri tep pri indoor, tak musi blbe merit i HRV minimalne po tuto dobu,nebot cas mezi udery srdce tim musi byt ovlivnen. Mne v posilovne to taky nekdy hazelo az ke 160 bpm a jeste retardovane, kdyz jsem docvicil a mel uz odpocinek pred dalsi serii.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Ale tam to není chyba optiky, ale softwaru, která se projevuje jen a pouze při měření indoor aktivit. Když si tu aktivitu nepustím a cvičím stejně, tepovka je ok. O to tu jde. A stres/HRV se neměří při aktivitě, protože tam se počítá s tím, že člověk maká a tudíž stress = 100 % a VST = 0 ms.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ale samozřejmě, že hodinky HRV měří i při aktivitě. Jinak by to ani nemělo vliv na stres a body battery. A HRV 0 při aktivitě je fakt joke.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

"Stres" je mimochodem nejen psychický, ale i fyzický.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Samozřejmě, bavím se o fyzickém stresu. A ten je při aktivitě na maximu a VST naopak na minimu, resp. srdce tluče maximálně pravidelně. A tudíž rozestupy mezi tepy jsou stejné a VST se limitně blíží nule.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Navíc měření bmp při aktivitě je na Fenixu apod. mizerné - viz the Quantified Scientist na youtube.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Ze zápěstí určitě. Hruďák je přesnější, už jen proto, že není ovlivněn pohybem hodinek na ruce či chlupatou rukou apod.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zajímavé, že Apple watch při meření bpm při aktivitě mají mnohem lepší výsledky, než Garmin. Garmin je ale zase drtí v přesnosti gps. Kdo by jako trotl nosil hrudní pás do fitka, když není profi sportovec.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Ale měření hodinky provádí, i když hodnota stresu není v tu chvhvíli pro uživatele k vidění.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

VST garmin konkrétně u běhu měří a vyhodnocuje. Píší to přímo na jejich stránkách u vysvětlení jednotlivých metriky. A to poslední tvrzení že když člověk maká tak má stres 100% a VST =0 je uplně mimo a jen tím ukazujete, že o hodnotě VST nevíte vůbec nic.
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Jedna věc je, že skóre stresu se "vypíná" při aktivitě - v historii při jakékoliv aktivitě, ať už měřené, nebo neměřené, stres neuvidíte. Druhá věc je, že - a to musím souhlasit a nedošlo mi to - VST se konkrétně u běhu měří, pomáhá například při určení laktátového prahu. Ale hodnoty VST ani stresu během aktivity nikde v záznamu aktivity vidět nejsou.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek