Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Vy mate proste se solar sapphire hodinkami problem. Chapu, ze jste jich zkousel hodne, a ze je mozne, ze se vam subjektivne zda, ze se vam hure sleduji, ale podle me je vase hodnoceni moc kriticke a malinko kulha na jednu nohu, protoze i v diskuzich, je mnoho lidi, ktere vas pohled nesdileji. Sam jsem zkousel dobijeni pres solar u more Chorvatsku u Garmin Fenix 7X Solar Sapphire a prinos tam byl slusny(cca 5-10 procent/den), nicmene bylo potreba na to dobijeni myslet, vystavovat hodinky vice nez bylo prakticke. Hodne tlacite amoled, nic proti nemu, zrejme to budoucnost kvuli rozliseni a barvam, ktere nabizi, ale MIP svoje pouziti stale ma. Me treba nebavi porad gestem nahazovat displej, abych se podival kolik je hodin, to same pri aktivite. Tim pak vydrz AMOLEDu oproti MIP ztraci vyznamne.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jozin

Ak by to pri Fenixoch 7X skutočne bolo +10% /deň tak to ma fakt prínos. Samozrejme pri bežnom nosení. Ak mám hodinky nechávať niekde na slnku tak to jednoduchšie /bezpečnejšie /spoľahlivejšie je ich dať večer počas sprchy nabiť na nabíjačku. A to nabíjanie práve pri Fenixoch 7X nie je veľmi dôvod riešiť.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Taky úplně nechápu tu averzi. Mám F7 safír solar, předtím F5+ safír a nikdy jsem s čitelností displeje neměl problém, podsvícení používám jej vyloženě ve tmě. Chápu, že pokud někdo porovná modely vedle sebe, tak to asi vyjde hůře pro dotyk/safír/solar, ale při běžném úžívání tímto problémem fakt netrpím. To, že je solar vícemnéně zbytečný, je věc druhá :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Tak jasně, když někdo jezdí trabantem a nepozná ferrari, tak mu na trabantu nic chybět nebude. Dokud člověk nezkusí, jak vypadají skvěle čitelné hodinky jako třeba FR 955 bez soláru, tak mu safíry a soláry špatný nepřijdou.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ahoj, rozporovat bude jen tento bod "nebavi porad gestem nahazovat displej". Mám epixy a čas (hodiny, minuty, kroky, %baterie a počet notifikací) vidím pořád. Po gestu pak vidím vše ostatní (dalších xy údajů). Displej se zcela vypne jen když hodinky poznají že je nemám na ruce, nebo v nočním režimu ;-)
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.


Jinak strávil jsem také letní dovolenou u vody, ale zatímco Instincty 2X se opravdu dobíjely mimo aktivitu, Fénix 7X Pro nikdy; maximálně se vybíjení zastavilo. Když jsem při testech vystavil oboje hodinky odpolednímu stejnému slunci, I2X se dobily o nějakých 6%, Fénixy vůbec. Fénixy se dle mých zkušeností dobíjí jen v úsporném režimu, kdy je vše vypnuto.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No, ale je to jinak, aby se zobrazil zisk po solar.dobijeni je nutne hodinky restartovat, pak dojde k aktualizaci stavu baterie a projevi se zisk z dobijeni.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jozin

Ne nutně, na I2X se aktualizuje bez problému bez restartu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Na hodinkach Garmin Fenix 7X, se to udelat muselo.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jozin

V žádném testu F7/7X/Pro jsem nenašel zmínku o tom, že by se hodinky na slunci dobíjely v běžném režimu (tedy ne úsporném), vždy jen to, že se prodlouží výdrž. A moje zkušenost je stejná.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Nevím jak Fénix, ale mám FR955 Solar a v létě se hodinky na slunci dobíjí o 1 % za hodinu v běžném režimu (ne v aktivitě). Je ale potřeba hodinky cíleně slunci vystavovat, jak píše Jozin výše. Není to mnoho, ale pokud nemám nějaký den žádnou aktivitu (což se teda prakticky nestává :-D), mají vlastně hodinky nulovou spotřebu. V aktivitě to nemám přesně změřené, ale baterie ubývá pocitově pomaleji. A to mluvím o ČR. Když jsem byl na dovolené ve slunečnější lokalitě, bylo dobíjení výraznější.
Vaše jméno, přezdívka: 
Honza P.

Zkoušel jsem dával F7X Pro na slunce tak, aby byl přínos co největší, ale přesto se nedobily ani o píď. Akorát se rozpálila titanová luneta tak, že se hodinky nedaly udržet v ruce. Oproti tomu I2X dokázaly získat za hodinu 3-4 % a díky plastu nebyl s teplotou problém.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ano, ale hodinky se prestavaji pres solar dobijet, kdyz prekroci urcitou teplotu, dle manualu: Teplotní rozsah pro solární dobíjení –20 až 80 °C (–4 až 176 °F). Nicmene s I2X nemam zadne zkusenosti, je mozne, ze maji vetsi solar.plochu a obecne mensi spotrebu na provoz nez Fenixy like garminy.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jozin

Je to tak, Fénixy se celkem brzy rozpálí a nedobíjí. Zatímco Instincty 2X nikoliv a dobíjí neustále. Navíc mají výrazně větší solární plochu, proto jsou efektivnější.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

To je zajímavé. Ty hodinky by měly mít obdobná střeva. Možná může hrát roli zátěž hodinek - ciferník, doplňky, připojení k mobilu apod.
Vaše jméno, přezdívka: 
Honza P.

Kvůli jedné dovolené v Chorvatsku nemá pro mě cenu kazit optické vlastnosti displeje po celý rok. Na letní dovolené se to hodí, to uznávám a v článku to také píšu, ale mít kvůli soláru po celý rok horší displej? Díky, ale nechci.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Večer, zapnu stolní lampu a pekne ekologicky dobíjím....
Vaše jméno, přezdívka: 
Olin

Myslím, že zrovna u Edge 1040, který má obří výdrž baterie, je solární nabíjení opravdu zbytečné. Jezdím na kole za každého počasí a po větší část roku bych si solárního nabíjení zřejmě ani nevšiml. Jediná zajímavá věc je, že Edge 1040 Solar má větší interní paměť (64 GB), což znamená více prostoru pro mapy, ale to nejspíš využijí jen lidé, kteří cestují s kolem po celém světě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

jj, těch 64 GB je na jednu stranu fajn, na druhou mi stačí jen mapy Evropy a stále je dost místa dohrát celý další region, čili 32 GB je furt na pohodu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek