Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Asi jsem v článku nikde nečetl podstatnou informací o výhodách dotykového displeje. Třeba placení, ťukat kód tlačítky ve frontě nervózních zákazníků u pokladny je k vzteku. Stejně tak pohyb v menu přes tlačítka na poměrně malých hodinkách je spíše otravný, než praktický. Z pohledu elegance, hodinky vypadají určitě lépe s černým displejem než se pohaslým, ale stále viditelným alá digitálky z 80.-tek. Mě se zdá že to srovnání dělal vyloženě uživatel, který má proti amoledu osobní postoj. A to do podobné recenze nepatří.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel

Jinak pasáž o displeji a dotyku je za mě naprosto korektní. A do plusů FR 165 (dole) jsem jasně zvedl, že má dotyk. Tak kde je problém? :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No právě, do plusů hodíte "dotyk", ale v článku se několikrát rozplýváte nad MIP, zatímco výhody dotykového displeje v článku nikde nezmínite (kdykoli kdekoli cokoli jde navolit jednoduše dotykem, bez nutnosti dlouze skrolovat tlačítky). Já navíc neříkám že 165 jsou lepší než 255, jen mě zaujala nevyváženost recenze. "V čem je problém" mi nepřipadá moc korektní, od zkušeného recenzenta bych čekal větší profesionalitu místo "ale já to tam mám v plusech", protože tady nemusíte obhajovat písemku před pánčelkou, kolego. ;)
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel

Konkrétně píšu: „Na druhou stranu řada uživatelů dotyk před tlačítky preferuje, buď proto, že jsou na šudlání zvyklí z mobilu nebo jiných zařízení, nebo protože jim to přijde pohodlnější. Pokud tedy chcete dotyk, není model FR 255 pro vás.“ Za mě naprosto korektní.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No, jestli to nebude v tom, že já výhodu dotyku nevidím nikde - používám zásadně tlačítka. Kdysi jsem to používal pro zadání PIN při platbě, ale v zimě bych kvůli tomu musel sundávat rukavice, takže jsem přešel kompletně na tlačítka. PIN zadám po paměti, nemusím u toho ani koukat na displej. Já osobně výhodu dotyku u modelů FR/Epix/Fénix nespatřuji nikde (ani u map). Jasně, u Venu to jinak nejde. :-) Do plusů jsem to dal proto, že kdo bude chtít, může si dotyk zapnout, zatímco u FR 255 nikoliv. Čili já tam žádnou nekorektnost nevidím. A i kdyby, toto nejsou unifikované recenze, které se musí zodpovídat Garminu nebo někomu jinému, ale můj web, kde můžu (doufám) projevit svůj osobní názor/přístup dle libosti. I když se se samozřejmě snažím být co nejvíce objektivní.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Jasně, pokud někdo chce dotyk, ať si klidně vezme FR 165. Za mě čím menší hodinky, tím je dotyk daleko méně ergonomický. A na hodinkách obecně spíše nepoužitelný. Jinak já proti AMOLED nic nemám, sám používám aktivně Forerunnery 965 a Epixy. Kdybyste četl moje další články, věděl byste, že naopak AMOLED chválím - kromě jízdy na kole má lepší vlastnosti než MIP. Obecně ale FR 255 jsou funkčně lepší hodinky než FR 165 a to je fakt, který se nedá okecat :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mně se líbí víc Forerunnery 165, AMOLED je postě krásnej, ale je zbytečně funkčně osekanej. Když bych volil hodinky dle ceny a výkonu, tak jasně vedou FR 255, s tím souhlas s autorem
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Díky za srovnání. Vybírám zrovna hodinky pro tátu (60+) a kloním se k FR 255. V jednom z předchozích článku jste psal, že u 255 fungují tlačítka hůř než u 165. Je to významný parametr, tj. může to zkazit dojem z jinak lépe hodnocených hodinek? Je to věc modelu anebo konkrétního kusu?
Vaše jméno, přezdívka: 
Bedrník

Je možné, že novější kusy FR 255 na tom budou lépe, ale kousek co mám já, starý asi rok, je na tom celkem špatně - je tam hodně výrazný dvojstisk a tlačítka jsou tuhá a mají dlouhý chod. FR 165 jsou na pohodu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Opet krasna recenze/ srovnani, diky!. Jen bych mozna pridak malou vyhoudu nizsi hmotnost,10g muze byt trosku znat.
Vaše jméno, přezdívka: 
Miras

No, ono záleží na tom, na co je člověk zvyklý. Já běžně nosím F7X, I2X, takže mi cokoliv pod 50 gramů přijde jako pírko :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek