Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Ahoj všichni, tak jsme ho taky na Alze koupil (tam stojí 3723Kč) a během hodiny narazil na zásadní fail: naměřené hodnoty se synchronizují jen s Connectem toho, kdo má tento tlakoměr přiřazený, nikoho dalšího v domácnosti. Garmin o tom ví a už to řeší. Zde kopíruji vyjádření technické podpory: Dobrý den, Omlouváme se za problémy s tlakoměrem. Jedná se o softwarovou chybu, která je již reportovaná a řeší se. Přidám Vás k reportu a jakmile budeme vědět novinky, budeme Vás informovat. S pozdravem, Filip Wagner Garmin Czech s.r.o., Evropská 176, 160 41, Praha 6
Vaše jméno, přezdívka: 
rumpeak

Potvrzuji tento problém. Zakoupeno ve čtvrtek, ihned po zjištění problému kontaktován support Garminu CZ a o problému opravdu již vědí, ale údajně to řeší centrála v USA a horizont vyřešení neznámý. Počkám ještě týden a pak vracím prodejci, nelze používat očekávaným způsobem a záruka běží. Toto se Garminu opravdu moc nepovedlo.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jarda

Tak jsem pročítal diskuze na webu Garminu a je to obecný problém modelu pro Evropu. Tak uvidíme, jak se s tím Garmin popasuje.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

O víkendu budu testovat více uživatelů, zatím testuji jen na sobě a tam to funguje v pohodě. EDIT: Tak u ostatních uživatelé také vidím krásné velké "X". Fakt jsem zvědav, jak to Garmin bude řešit. Protože už jen proces updatu firmwaru je děsně krkolomný.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já ho na Alze vidím za 4 490 Kč, tedy za doporučenou koncovku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Dobrý den, před půl rokem jsem prodělal TEN (trombo-embolické onemocnění).Beru léky na ředění krve a snížení tlaku (Apixabanum /Concor).Koupil jsem si chytré hodinky(Huawei GT4) navíc měřič tepu a saturace krve(na prst) a začal chodit(rychlá chůze) + životospráva a výsledek po po půl roce -20 kg na váze. No a teď řeším (jsou hodinky OK ? nebo já ne ?)V Sobotu trasa cca 8-9 km (lesní cesta téměř rovina) tep. frekvence do 90 tepů/min šel jsem jak rychlochodec a přesto jsem se z modré stupnice nedostal...V neděli ta samá trasa ale frekvence od samého začátku na 120 t/min (žlutá stupnice zátěže na hodinkách) při zrychlení tepová frekvence stoupala až na 150..160..170 t/min (červená stupnice) při ubrání tempa opět klesala. Tato situace se opakuje (kolísání měření) za půl roku co hodinky mám - pořád ...jsou dny kdy jsem prakticky k neuhnání (jak v km tak v tempu ) a naopak dny kdy chodím jako hlemýžď protože mě hodinky upozorňují na vysokou tep. frekvenci a nutí mě zpomalit. Betablokátory beru ráno ve stejnou dobu ..snad jediná věc která mě napadá je káva (na té ujíždím) že by se mnou takhle cvičila ? Je fakt ,že když mi tepovka vystřeluje nahoru (aniž bych to v tu chvíli věděl)tak se necítím dobře a trénink je více méně pomalá a zkrácená procházka bez nálady...naopak při nízkých tepech přidávám jak tempo tak km navíc a cítím se OK..JE TO V HLAVĚ ? ps: za hypochondra se nepovažuji .
Vaše jméno, přezdívka: 
Pedr

To je spíš na nějakého doktora :-) Ale betablokátor ovlivňuje tepovku celkem výrazně. Když jsem ho bral, míval jsem při dopolední aktivitě tepovku v průměru klidně o 15-20 tp/min nižší než při odpolední nebo večerní.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

jj dikas..
Vaše jméno, přezdívka: 
Pedr

Nižší tep =nižší tlak…. To je ale hrozná blbost…obavám se že to je složitější…
Vaše jméno, přezdívka: 
Mell

Jasně, je to zjednodušené. Třeba po aktivitě mám vyšší tepovku než v klidu, ale tlak nižší. Spíš jsem tím chtěl naznačit, že v aktivitě s rostoucí tepovkou roste i tlak - ale jak už tu zmínil jiný, je to dáno spíše tím, že srdce musí do těla napumpovat více kyslíku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zajímalo by mě srovnání se značkou Omron, která vychází jako zlatý standard pro měření tlaku v domácím prostředí. Zda tedy naměřené hodnoty jsou reálné. Jinak tu jeden uživatel vyzdvihoval rychlost versus "ztrátu 2*5 min při měření jiným tlakoměrem. Vzhledem k tomu, že by se tlak měl měřit v klidu, čili člověk by měl před tím ca 5 minut sedět, tak nevidím rozdíl. Já osobně mám Omrona, synchronizuji do jejich aplikace přes Bluetooth a mám vše, co nabízí Garmin. Jen to teda nevidím v aplikaci Garmin Connect, ale to mi nevadí. Poslední poznámka je k článku: někde tam je věta "nižší tep rovná se nižší tlak". Není to automaticky, někdy může být vysoký tlak kompenzací za abnormálně nízký tep. Když jako lékař záchranky přijedu k pacientovi s tlakem 180/100 a pulsem 30, rozhodně budu primárně řešit tepy a až teprve tlak. Ale to jsou samozřejmě velmi speciální situace.
Vaše jméno, přezdívka: 
Otakar Kohl

Jinak mám tlakoměr Livsane, takový základ, ale hodnoty mi dává Garmin i Livsane plus minus totožné. Příklad: Měření po zátěži - Livsane: 108/67/75, Garmin: 110/66/76 (sys/dia/hr)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Upravil jsem to na "zpravidla" - aspoň u mě to tak víceméně funguje. A když jsem byl na ergonometrii, tak jsem krásně viděl, jak s tepovkou roste i tlak. Ono záleží i na tom, kdy se člověk měří - ráno mívám tlak vyšší, odpoledne nižší; a přitom klidová tepovka je nižší ráno a odpoledne spíš vyšší. A nejnižší tlak mívám krátce po zátěži.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

1. Na ergometrii roste tlak se zátěží (tělo potřebuje vyšší srdeční výdej - roste tlak, tepovka), tepovka je odrazem zátěže. Nezvyšuju si tepy a tím tlak, ale tělo v reakci na stoupající zátěž musí dodat svalům víc kyslíku a energie, čili musí stoupnout srdeční výdej (objem krve přečerpáváné za časovou jednotku) - a tedy stoupne tlak v systému a tepová frekvence. 2. pokles tlaku po zátěži je normální: přetrvává zvýšené prokrvení svalů, čili cévy v nich jsou rozšířené a tlak klesne.
Vaše jméno, přezdívka: 
Otakar Kohl

jj, nějak podobně mi to vysvětlovala i doktorka a zní to logicky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Pokiaľ si meriaš tlak dvakrát denne, tak po vyskúšaní Garmin BPM, si ho určite obstaráš, lebo je rozdiel, či tým človek zabije 2 x 5 min, alebo minútu, aj napriek jeho cene. Ja ho mám nastavený tak, že si ho len nasadím na ruku bez omotávania, sám sa prifúkne a po odmeraní odložím do súflíka kde sa už nahré do GC.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers

Mam ho uz cca rok, dovezeny z USA a take mam pas nastaveny tak, ze do nej jen vsunu ruku a merim. Drahy je, ale to obecne produkty teto znacky....kazdopadne stejny ekosystem je uzivatelsky rozhodne fajn. Merenim je zrejme prumerny(soudim podle toho co namerim ja a nasledne pak doktorka), ale mam udaje hned pri ruce a to se mi na tim "garmin hrani" libi.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jised

jj, taky mě to baví - jen natáhnu, zmáčku, počkám a měření se uloží...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tak už ho mám! :-) Zatím dojmy veskrze dobré.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Na Alze ho mají za 3790. Není to zadarmo, ale taky nad ním přemýšlím.
Vaše jméno, přezdívka: 
rumpeak

jj, přesně na toto se těším. Je to stejné jako u Index S2, prostě si jen stoupnu a hotovo.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ahoj měl bych dotaz k váze Garmin Index S2, co se týká aktualizace, měla by probíhat (kontrola) sama přes WIFI každé ráno. V recenzi píšete i Garmin odkazuje na krkolomný způsob aktualizace přes tl. "Reset". Je nutné provést tuto ruční aktualizaci, nebo se tedy aktualizuje váha sama. Moc tomu nerozumím, aktuální verze sw mám 3.11, díky...
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Aktualizaci je potřeba provést manuálně, dle návodu na Garminu. Aktualizace neprobíhá sama...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

https://support.garmin.com/cs-CZ/?faq=yWENedI7Ww9rY06Racec38 Jakou máte aktuální verzi fw ?
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Pak tedy nerozumím informacím přímo ze stranék podpory Garminu, cituji: "Pokyny k aktualizaci softwaru pro chytrou váhu Garmin Index™ Chytrá váha Index přijímá softwarové aktualizace automaticky při každém připojení k síti Wi-Fi zvolené při nastavení váhy. Dostupné aktualizace jsou stahovány automaticky, když je váha v režimu spánku. Během aktualizace softwaru se na displeji zobrazují dvě kruhové šipky a zleva doprava se posouvá ukazatel průběhu. Až šipky a ukazatel průběhu zmizí, je váhu možné opět používat. Důležité upozornění: Abyste zajistili správné provedení aktualizace softwaru, je třeba na váhu vstoupit a nahrát vlastní údaje do služby Garmin Connect. V tu chvíli váha a služba Garmin Connect zkontroluje dostupnost případných aktualizací. Když pak zařízení usne (vypne se), automaticky se spustí proces stahování a instalace dostupných aktualizací. Pokud váhu během tohoto procesu vyrušíte, může dojít ke zpoždění instalace aktualizace. Obecně platí, že váha potřebuje k instalaci aktualizace jeden až dva dny."
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

Já postupoval podle tohoto návodu: https://support.garmin.com/en-US/?faq=2F2nEh0ILR0PzsdysYD9s5. Mně se žádná automatická aktualizace neprovedla a Connect otravoval tak dlouho, dokud jsem to neudělal manuálně.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Hneď zo začiatku keď to pridali tak webová verzia vs Android aplikácia mi zobrazila hodnotu ako raz "normálny" v zelenom a v druhom už "vysoký bežný" v oranžovom. Ale vyzerá, že to opravili a zjednotili.
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Používám tlakoměr OMRON M7 Intelli IT s bluetooth, který pošle data do aplikace "Omron connect". Vyhodnocení a historie vč. grafů tam je, ale sync do Garminu by se šikl...
Vaše jméno, přezdívka: 
silencer

Dobrý den. Já nevidím v Connectu možnost přidání krevního tlaku. Poradíte? Pod všemi kartami deníku mám modrý pruh, ve kterém mám možnost kliknout na přidání Aktivity, Hmotnosti a Hydratace. Krevní tlak tam nemám. Volbou "upravit můj den" tu kartu "krevní tlak" vidím, mohu si ji posunout kam chci, alenpo návratu na Můj den tam ta karta stejně není.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Zajímavé. Android nebo iPhone? Možná to chce poslední aktualizaci.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Androidy. Nekolikaty Android po sobě za 3 roky zpět. Nikdy jsrm to tam neviděl. Aktuálně mám Asus Zenfone 9,což je loňský model, vše aktualizované.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Mělo by to tam být už někdy od loňského roku, od verze 4.6x. Zkuste jít do menu "Více" (vpravo dole), Statistiky zdraví a Krevní tlak. Odsud to přidat půjde určitě - přes kontextové menu vpravo nahoře.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jo, super, díky. Tohle zabralo,přidat takto šlo, karta už se objevila.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Myslím, že karta se v Můj den objeví jen ve chvíli, kdy se ten den zapíší nějaké údaje, které s kartou souvisí. Takže pokud nikam nepoznačíte tlak, tak se tak karta neobjeví, protože nemá v ten den co zobrazit. Tak to je snad u všech karet v přehledu Můj den.
Vaše jméno, přezdívka: 
welby

Karta sa aktuálnej verzii Garmin connect nezobrazuj,e pokiaĺ ten deň nie je žiadna hodnota. Vtedy treba ísť do menu Zdravie a pridať ručne. V beta verzii za zobrazuje vždy, pokiaľ je karta pridaná, aj keď je bez hodnoty. Samozrejme pokiaľ sa používa tlakomer od Garminu, tak sa objaví automatcky po odmeraní.
Vaše jméno, přezdívka: 
SF59ers
Zpět na článek