Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Velkým žroutem baterie je i svítilna. Např. plně nabité Epix PRO 51 mm udávají výdrž 31 dnů. Po zapnutí svítilny se podle nastavené intenzity výdrž zkrátí na 8 dnů / 1 den / 10 hodin / 6 hodin. Červené světlo vydrží svítit 3 dny.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

Svítilnu ale člověk nemá rožnutou furt, teda pokud ji zrovna nepoužívá jako světlo v noci na kole či běhu...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

OK, úspornější mapy na novějších Fenixech je dobrá zpráva do budoucna, i když asi na delších aktivitách budu stále přepínat na co nejnenáročnější obrazovku (hodiny, vypnutý heading bug => překreslení jednou za minutu). Na 20h+ aktivitě to může být znát.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Mapy – přijde mi, že dost žerou i na transflektivních MIP, mám Fenix 6S, a na delších aktivitách zásadně přepínám na jinou obrazovku. Ony se jednak dost často překreslují (IIRC MIP překresluje po řádcích/sloupcích, ale u map překreslí prakticky všechno), a jednak to bude žrát dost CPU. S navigací, která přepočítává trasu, je to ještě výraznější. Odpojený telefon a SOS / detekce pádu – zkoušeli jste to? Když jsem měl na hodinkách BT vypnuté, tato funkce mi jej sama zapnula. Je samozřejmě nutné na telefonu nechat BT zapnuté, jinak se hodinky mohou snažit sebevíc…
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

V řadě F6 fakt mapy hodně žerou - stáhnou výdrž tak na čtvrtinu oproti datovým polím. Ale na Fénix 7 už to neplatí, tam mapy žerou podstatně míň. Během stejné aktivity (cca dvě a půl hodiny) mi na F7X ubylo s mapou pár procent, ale na F6X tuším 18 %.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Ještě mě napadá, výdrž může ovlivňovat i: 1. Otáčení mapy (je nutné přepočítávat obraz a překreslovat displej). Někdo psal, že bez otáčení mapy šetří. (Ale asi bych to tak nechtěl používat.) 2. Navigace – od oka bych řekl, že navigace po předem dané trase (např. podle importovaného GPX) problém není, ale navigace s routováním docela žere, zvlášť když si občas jdu podle svého a hodinky přepočítávají trasu.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Mám 23 měsíců epix2 a mám vypálené hodiny. Na bílém pozadí je to už dost vidět (https://i.ibb.co/W53GTsC/IMG-20240125-145233.jpg). Jakpak se k tomu staví Gramin ohledně záruky?
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.

Ahoj.ten odkaz na ten obrázek, fotku jsem nenašel. Můžeš ještě jednou? Epixy budu kupovat a právě z toho mám strach. Používal si Always on? Dikes
Vaše jméno, přezdívka: 
Adam

Odkaz na fotku fugnuje (https://i.ibb.co/W53GTsC/IMG-20240125-145233.jpg). Vypálaný AMOLED je nejlépe vidět na bílém pozadí. Věřím že pokud původní majitel jel non-stop Always on tak to bude ještě horší, na druhou stranu, při běžném používání je není vidět nikdy!
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.

Vidět to je, ale Epixy skoro nikdy neukážou bílý displej, vše je na černé a mapa je barevná :-) Jako zásadní problém bych to neviděl, ale určitě bych současné displeje AMOLED nepoužíval v režimu always-on, už jen kvůli výraznému snížení výdrže.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já to u sebe vidím opravdu jen na bílém pozadí (které v běžném používání nikdy člověk nepotká). Ja ciferníku, nebo datových polích to absolutně vidět není. Spotřebu neřeším, nemám problém je jednou za týden sundat a nabít ;-)
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.

To asi bude třeba zkusit... prostě to reklamovat a hotovo. Buď to vezme, nebo ne. Imho se může vymluvit na to, že jde o vlastnost AMOLED. Hodinky byly počítám používány v režimu always-on...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Podle zahraničních fór to Garmin neuznává, něco málo o tom má i v návodu. V always-on režimu mají naběháno cca 6 měsíců...
Vaše jméno, přezdívka: 
pan H.

Mám Epixy taky, ale tím, jak testují různé modely, tak jsou třeba teď aktuálně vypnuté. Stejně tak FR 965 - zapínám na nějakou vždy, když něco testuju. Čili sám zkušenost s dlouhodobým používáním AMOLED nemám, hodinky střídám s MIP. Já bych to ale zkusil a uvidíte...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

AMOLED má budoucnost, sice se Vám použitelnost sníží ale vypadá to hezky. Co jsem přešel z amoledu na MIP jsem spokojenější.. Sportů, kde nefunguje gesto, případně nemám hodinky na ruce a nemůžu neustále mačkat tlačítko nebo ťukat do displeje jsou mraky, a doufám že v garminu budou mít dostatek rozumu a MIP hned tak neodepíšou.
Vaše jméno, přezdívka: 
Selfish

Naštěstí tu máme možnost volby - jak v řadě FR, tak v řadě Fénix/Epix. Zatím. Loni jsem častěji používal AMOLED, letos častěji MIP - a každé má svoje. Ale obecně se mi na hodinkách více líbí AMOLED. Hlavně aby Garmina nenapadlo jej dát na Edge :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Vypínání Amoledu při aktivitě a jeho rozsvícení pomocí gesta mi ještě dává smysl. Například při běhání bych s tím asi neměl nejmenší problém. Co mi nedává smysl je jakékoliv omezování satelitních systémů (zvláště ve městě). Já si Epixy (51 mm) pořizoval právě kvůli tomu, že na nich budu moct zapnout Multi GNSS + více pásem, tak jako to mám nastaveno na svém Edge 1040, kde s výdrží baterie není žádný problém ani při celodenní jízdě. Než dostávat z hodinek nepřesná data o poloze, tak jako to dělaly moje přechozí hodinky Fenix 6X, tak to už bych raději běhal s Edge 1040 a hrudním pásem a pak jen v Connectu manuálně přepnul aktivitu z cyklistiky na běhání. Polohové služby jsou pro mě to nejdůležitější a jejich omezování by byl pro mě něco jako ekvivalent vypínání hlasových služeb na mobilu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pavel Babák

Vše je o kompromisu - buď chci přesnost, nebo výdrž. Epixy 51 dají v maximu 30 hodin se zapnutým displejem, Enduro 2 pak 68 hodin :-) Každý si může vybrat, co mu vyhovuje. Třeba Epixy 47 mm mi braly v maximální přesnosti, mapou a navigací 10 % za hodinu. Takže kdo chce používat hodinky v tomto režimu, asi zvolí jiný model. Na výběr Garmin má...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mně překvapilo, kolik se ušetří, když vypnu tepák - optický snímač. Výdrž jde na Fénixech na dvojnásobek. Když jsem na F7X zapnul úplnou úsporu, tak to se 100 % baterie skočilo z 31 dnů na 86 dnů, tedy skoro tři měsíce. Hustý.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

Já si na Eixech displej při aktivitě vypínám, výdrž je fakt o kousek lepší. Gestem se displej probudí a to mi stačí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Sedan

Ahoj, funkce úsporného režimu, z úvodní fotky, tedy (de)aktivuje co všechno?
Vaše jméno, přezdívka: 
Mira

Jak na kterých hodinkách, např. na FR 265 nebo Venu 3 ano. Vyšší modely jako Fénixy, Epixy nebo FR 955/965 umí úsporný režim upravit a ponechat třeba sledování tepové frekvence.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Přesně, TDSS ukazují dokonce kolik je úspora vynutím určité funkce... https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/fenix6-6ssport/CS-CZ/GUID-6A33BE86-1A19-480A-BC44-01EAAFDA869A.html
Vaše jméno, přezdívka: 
Černoboh

To tuším ukazují všechny modely, co mají možnost měnit úsporný režim - buď je tam plus (šetří se), nebo minus (nešetří se).
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem
Zpět na článek