Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Mám oboje. Epix Pro s amoledem jsou jednoznačně lepší.
Vaše jméno, přezdívka: 
Alvarez

Ve většině situací je AMOLED lepší; ale jsou chvíle, kdy AMOLED má dost silné omezení, zejména při cyklistice.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jsem i přesto, kde dnes OLED je, stále zastáncem MIP displeje, neb to stále považuju za ideální displej do hodinek. Mě rozčiluje to rozvěcení dipleje když člověk různě hýbe rukou (často dělám školení) a bez gesta je to zase nepraktické, AOD je náročný. Doufám, že Garmin, alespoň u Fenixů, u tohoto displeje zůstane a bude nabízet dál oboje jako Fenix/Epix. Jediná pro mě nevýhoda je čitelnost map, kde u OLEDu je díky barevnosti a rozlišení lepší. Na druhou stranu, kdyby Garmin opustil předpotopní rozlišení a navýšil ho někam ke 320-340 px na 1,3" a počet barev se zvýšil na alespoň 512, bude to zase úplně o něčem jiném. A jde to, Amazfit Stratos měl 320 px a 262K barev (displej dodával myslím JDI a ano, barvy byly z principu stále bledé) už před pěti lety.
Vaše jméno, přezdívka: 
Peee

Ono jde o to, že MIP/LCD má technologicky omezené rozlišení. Osobně v rozlišení nevidím problém, u F7X více nepotřebuji. Ale na Instinct 2X bych nějaký ten pixel určitě přidal.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tak ted jsem zkouknul to video a pri prohlizeni map je ten amoled uplne jina liga, mip displej je uplne vybledlej, maly rozlizeni, sotva tam jde neco rozeznat.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras


Ale třeba na kole, když jsem měl vedle sebe oboje hodinky, tak mi F7X přišlo lepší než Epixy - přehlednější a lépe byla vidět naplánovaná trasa. Nehledě na to, že na Epixech nebylo na slunci vidět skoro nic.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jak se mi AMOLED líbí, tak při venkovních aktivitách mi přijde nepraktický. Čím víc svítí slunce, tím větší to má spotřebu. Přitom u transflektivního displeje je to přesně naopak. Myslím, že AMOLED to furt nemá vyhraný.
Vaše jméno, přezdívka: 
Walda

Proto jsem tak zvědavý na solární AMOLED – solár by mohl tu vyšší spotřebu kompenzovat, navíc čekám vyšší efektivitu soláru než u transflektivního displeje. Jakkoli nejsem fanoušek AMOLED, jsem na to zvědavý. (Podobná situace asi bude u microLED.)
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Teoreticky - ale i tak mi pro sportovní outdoor aktivity přijde MIP lepší. Než se snažit dohánět vyšší spotřebu solárem, tak je lepší spíše mít energeticky úsporný displej. Ale třeba nás microLED příjemně překvapí.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Souhlas; jsem zvědavý ≠ hned si to poběžím koupit. Už protože v zimě to nemusí být taková hitparáda. Jinak se mi na transflektivních displejích líbí i to, že prostě běžně nic nevyzařují, jen odrážejí. V extrémních případech toho i dále využívám – úplně vypnu podsvícení a případně si posvítím čelovkou (kterou potřebuju tak jako tak).
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Jednoznačně beru MIP displej, AMOLED mě prostě nedokáže přesvědčit, že bude dobře čitelný za jasného počasí. A hlavně chci na displej vidět i bez gesta. Tak snad někdy v budoucnu, kdy se objeví něco lepšího, než AMOLED.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr

microLED:-)
Vaše jméno, přezdívka: 
miras
Zpět na článek